Wędzony Klonowa niemiecka kiełbasa Przepis
Wędzony klonowy przepis na kiełbasę niemiecką jest świetny na patelni, aby cieszyć się ziemniakami, grzybami i cebulą.
Są również pyszne z jajkami i naleśnikami, z syropem klonowym.
Składniki wystarczą dla dwóch (2) partii.
Ingredients
25 kg (50 funtów) chudej wieprzowiny
4 kg (8 funtów) chudej wołowiny
225 ml (15 łyżek stołowych) soli
45 ml (3 łyżki) pieprzu
Czosnek w proszku do smaku
Preparation
Zmiel wieprzowinę i wołowinę.
Mięso dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
Mieszanką mięsną nafaszeruj naturalne osłonki wieprzowe.
Podczas całego procesu upewnij się, że temperatura wokół ciebie jest jak najniższa.
Metoda palenia:
Umieść kiełbaski na stojakach w wędzarni Bradley.
Używanie biszkietów o smaku klonowym
Wędzić przez około 8 do 10 godzin przy szeroko otwartej szybrze.
Temperatura powinna wynosić od 60°C do 70°C (140°F do 160°F).
Jeśli zmieszasz razem ilości określone w przepisie, będziesz musiał palić w dwóch partiach, pozostawiając połowę przepisu w lodówce na czas palenia pierwszej partii.
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now