Stuffed & Smoked Pork Loin Roast Recipe

Wypchane i wędzone Pork Loin Roast Przepis



Świeży rozmaryn poprawia mieszane farsz owocowy w tej pieczeni wieprzowej. Dla jaśniejszego smaku dymu gotuj przez połowę czasu i piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C (350 ° F) przez około 1 godzinę.

Ingredients

1,5 kg (3 funty) pieczonej polędwicy wieprzowej z motylkiem

5 Suszonych gruszek grubo posiekać

10 Suszone morele, grubo posiekane

10 Suszone śliwki bez pestek, grubo posiekane

5 ml (1 łyżeczka) drobno posiekanego świeżego rozmarynu

125 ml (½ szklanki) czerwonego lub białego wina

Preparation

Odetnij pieczeń z nadmiaru tłuszczu i osusz. W małej misce marynuj gruszki, morele, suszone śliwki i rozmaryn w winie przez około 20 minut. Odcedź zachowując marynatę. Otwórz pieczeń motylkową i posmaruj jej środek owocami. Zwiń i dobrze zawiąż. Zewnętrzną część natrzeć pozostałą marynatą.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię do 80-90°C (175-190°F)

Umieścić pieczeń na natłuszczonej ruszcie

Wędzić przez 6 – 7 godzin lub do chwili, gdy termometr natychmiastowy wskaże 65–70°C (150–160°F). Czas gotowania będzie się różnić w zależności od wiatru i warunków pogodowych.

Test gotowości:

Mięso powinno być wilgotne i delikatne. Odstawić na kilka minut przed rzeźbieniem.