Smoked pork chop sandwich with peppers

Wędzony Kotlety wieprzowe owinięte boczkiem W przepisie na bułkę



Zamiast znanej kanapki z kiełbasą i papryką ”wypróbuj tę z wędzoną wieprzowiną i boczkiem. Jeśli lubisz intensywny wędzony smak, spróbuj również palić paprykę i cebulę lub używać sosu jalapeño jalapeño.

Ingredients

4 kotlety schabowe bez kości

8 plasterków bekonu

2 średnie cebule

½ Czerwona papryka, pozbawiona rdzenia i pokrojona w plasterki

½ Żółta papryka, pozbawiona rdzenia i pokrojona w plasterki

2 łyżki oleju

Sos grilowy

2-4 bułki kanapkowe (kaiser, bagietka, hero itp.), pokrojone w poziome plasterki

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa. Owiń 2 plasterki boczku wokół każdego zmiękczonego kotleta schabowego. Umieść owinięte kotlety na stojaku wędzarni, utrzymując je rozciągnięte i płaskie.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego bisquettes z drewna (dobre są olcha, wiśnia lub pekan).

Wędzić kotlety wieprzowe, aż osiągną temperaturę wewnętrzną co najmniej 180°F (około 2 godzin). Zanim osiągną tę temperaturę, boczek powinien się zrumienić. Jeśli boczek nie jest przyrumieniony zgodnie z Twoimi preferencjami, pozwól mu parzyć trochę dłużej.

Podczas gdy kotlety się dymią, podsmaż cebulę i paprykę na oleju w rondlu na średnim ogniu. Gotuj, aż będą miękkie, a cebula ładna i rumiana.

Złóż kanapki, wkładając do bułek wędzone kotlety schabowe, podsmażoną cebulę i paprykę oraz sos BBQ. Większe bułki kanapkowe mogą wymagać dwóch kotletów.

Przez Steve Cylka

Olcha
 drewno

Bisquettes olchowy dla palaczy Bradley

Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.

Shop Now