Smoked Maple Garlic Pork Chops Recipe

Wędzony czosnek klonowy Kotlety wieprzowe Przepis



To wędzone klonowe czosnkowe kotlety wieprzowe są idealne na obiad. Wędzone w niskiej temperaturze, aż będą miękkie i soczyste, z nutą syropu klonowego. Używaj biisquettów Apple, Cherry lub Hickory.

Ingredients

4 Kotlety schabowe

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

4 łyżki syropu klonowego

Preparation

Posyp kotlety schabowe z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Posmaruj kotlety połową syropu klonowego.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).

Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, przez około 2 godziny.

Gdy kotlety przestaną się wędzić, posmaruj je pozostałym syropem klonowym.

Natychmiast podawaj.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now