Wędzony czosnek klonowy Kotlety wieprzowe Przepis
To wędzone klonowe czosnkowe kotlety wieprzowe są idealne na obiad. Wędzone w niskiej temperaturze, aż będą miękkie i soczyste, z nutą syropu klonowego. Używaj biisquettów Apple, Cherry lub Hickory.
Ingredients
4 Kotlety schabowe
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
4 łyżki syropu klonowego
Preparation
Posyp kotlety schabowe z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Posmaruj kotlety połową syropu klonowego.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).
Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, przez około 2 godziny.
Gdy kotlety przestaną się wędzić, posmaruj je pozostałym syropem klonowym.
Natychmiast podawaj.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now