Maple Smoked Canadian Bacon Recipe

Wędzony klon Kanadyjski bekon Przepis



To jeden z moich ulubionych przepisów, jeśli chodzi o aromat boczku. Jestem pewien, że możesz tego użyć, jeśli użyjesz brzucha lub tyłków.

Ingredients

Jeden cały punkt wieprzowy, ważą około 9+ funtów.

Około *3,2 uncji kuracji o smaku klonowym. Ja swoje kupuję w Butcher-Packer. Taka ilość kuracji wystarczy na 10 funtów mięsa.

Syrop Klonowy, #2 Ciemny. Kupuj dobre rzeczy, ja używałem tanich i naprawdę robi różnicę.

Torby do zamrażania wielkości galona, zapinane na zamek. Użyj tych dobrych… będziesz zadowolony, że to zrobiłeś.

Plastikowy pojemnik, w którym można umieścić trzy kawałki w lodówce.

Preparation

Wskazówki dotyczące utwardzania:

Po pierwsze, nie spiesz się tutaj, zostaniesz nagrodzony.

Za pomocą linijki przekrój polędwicę na trzy równe części. Odetnij tłuszcz i dobrze spłucz, a następnie osusz czystym, starym ręcznikiem.

Podziel suchą kurację na trzy równe ilości, a następnie dokładnie wetrzyj każdą ilość w kawałek mięsa, dobrze wmasowując kurację.

Umieść każdy kawałek mięsa w osobnej torebce zamykanej na zamek błyskawiczny, wypychając powietrze przed zamknięciem, a następnie umieść w lodówce o temperaturze około 40 stopni w plastikowym pojemniku. (na wypadek, gdybyś miał wyciek)

Trzy dni później załóż  do każdej torebki filiżankę syropu klonowego i włóż wiadomość do studzienki.

Pozwalam mojemu bekonowi peklować się przez 21 dni, tak jak lubię. Ale w tym czasie, co kilka dni lub jeśli to do ciebie przyjdzie, wyciągnij torby i napisz do nich ponownie, wcierając płyn w mięso. W zależności od tego, czy do polędwicy wstrzyknięto obcy sok, ilość płynu będzie się różnić. Zawsze zostawiam płyn w spokoju i nie spuszczam go.

Przygotowanie do palenia:

Po zamarynowaniu dobrze opłucz mięso i pozostaw do namoczenia na dwie godziny. DOBRZE opłucz mięso. Kiedy uznasz, że już skończyłeś, zrób to jeszcze raz. Jeśli nie chcesz naprawdę słonego mięsa, pomiń to, a prawdopodobnie nie będziesz już chciał robić bekonu ponownie. Pozostaw mięso w temperaturze pokojowej na godzinę.

Po wypłukaniu mięsa i przygotowaniu go do odstawienia na godzinę, ponownie wyjmij syrop klonowy i zalej mięso taką ilością, aby dobrze masować polędwicę syropem i odczekaj. Masuję go kilka razy w ciągu tej godziny.

Wskazówki dotyczące palenia:

Włóż mięso do wędzarni, podgrzej do 150°F i gotuj przez 45 minut BEZ DYMU.

Po 45 minutach podnieś temperaturę wędzarni do 200°F i pozwól, aby dym się rozwinął. Wędzić, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 150°F. Ja robię swoje do 152°F. Zwykle trwa to od 2 do 4 godzin, w zależności.

W TYM momencie wyłącz ogrzewanie i pozostaw W WĘDZARCE na 1 godzinę.
Po tym procesie dobrze zawijam w folię i wkładam do lodówki. Będzie lepiej smakować po pewnym czasie postoju w lodówce.

Od Mallarda Wackera