Pork and guacamole canapes on tray

Wędzone Polędwiec wieprzowy i Guacamole Canapes Przepis



Wieprzowina i awokado łączą się w apetycznie z pikantnym, gładkim smakiem. Ten przepis jest świetny do przekąski na patio, lub przechodząc dookoła przed kolacją. Dla innego zakręcenia na wieprzowiny i guacamole, spróbuj Pork Carnitas z Tropical Guacamole.

Ingredients

1 Polędwiczka wieprzowa

1 łyżka proszku chipotle

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki kminku

¼ łyżeczki cynamonu

3 Pomidory śliwkowe/rzymskie, pokrojone w plasterki

3 Awokado

1 limonka

1 francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe plasterki

Świeża kolendra, dekoracja

Bisquettes Bradley o smaku hikorowym, jabłkowym lub wiśniowym

Preparation

W misce wymieszaj proszek chipotle, brązowy cukier, sól, czosnek, paprykę, kminek i cynamon. Nacieramy całą polędwiczkę wieprzową tak, aby była równomiernie nią pokryta.

2. Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).

3. Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, około 2 – 2 i pół godziny. Odstaw na 10 minut.

4. Pokrój polędwicę w medaliony.

5. Przygotuj guacamole, zbierając miąższ z awokado do średniej wielkości miski. Wyciśnij sok z limonki. Rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż masa będzie gładka i kremowa.

6. Złóż kanapki, kładąc plasterek pomidora i polędwicę na kawałku bagietki. Na wierzch połóż odrobinę guacamole i udekoruj listkiem kolendry.

Przez Steve Cylka

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now