Wędzone Polędwiec wieprzowy i Guacamole Canapes Przepis
Wieprzowina i awokado łączą się w apetycznie z pikantnym, gładkim smakiem. Ten przepis jest świetny do przekąski na patio, lub przechodząc dookoła przed kolacją. Dla innego zakręcenia na wieprzowiny i guacamole, spróbuj Pork Carnitas z Tropical Guacamole.
Ingredients
1 Polędwiczka wieprzowa
1 łyżka proszku chipotle
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka papryki
½ łyżeczki kminku
¼ łyżeczki cynamonu
3 Pomidory śliwkowe/rzymskie, pokrojone w plasterki
3 Awokado
1 limonka
1 francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe plasterki
Świeża kolendra, dekoracja
Bisquettes Bradley o smaku hikorowym, jabłkowym lub wiśniowym
Preparation
W misce wymieszaj proszek chipotle, brązowy cukier, sól, czosnek, paprykę, kminek i cynamon. Nacieramy całą polędwiczkę wieprzową tak, aby była równomiernie nią pokryta.
2. Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).
3. Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, około 2 – 2 i pół godziny. Odstaw na 10 minut.
4. Pokrój polędwicę w medaliony.
5. Przygotuj guacamole, zbierając miąższ z awokado do średniej wielkości miski. Wyciśnij sok z limonki. Rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż masa będzie gładka i kremowa.
6. Złóż kanapki, kładąc plasterek pomidora i polędwicę na kawałku bagietki. Na wierzch połóż odrobinę guacamole i udekoruj listkiem kolendry.
Przez Steve Cylka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now