Wędzony Żibro grilla Przepis na kanapkę
Wyrzuć ten naprawdę imponujący przepis na palenie na następną aktywność na świeżym powietrzu! Ten praktyczny przepis na kanapkę żebra (patrz: bez kości) zaznaczy wszystkie twoje pudełka i sprawi, że błagasz o więcej.
Ingredients
1 Cała płyta żeberek
Sos barbecue
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Czosnek w proszku
Paprika
Syrop z niebieskiej agawy
Ciemnobrązowy cukier
Bułeczki brioszki
Ogórki konserwowe
Cebula Rena
Opcjonalny:
Biszkiety z drewna klonowego
Preparation
Zdejmij błonę z płyty i dopraw ją solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i papryką.
Umieść żeberka w wędzarni i wędź je w temperaturze 250°F lub 120°C przez około 3 godziny. Opcjonalny: Użyj biszkietów klonowych, aby uzyskać dodatkowy aromat dymu.
Po 3 godzinach placki szczelnie owinąć z obu stron ciemnobrązowym cukrem i niebieskim syropem z agawy za pomocą folii.
Włóż owinięte kawałki z powrotem do wędzarni na kolejne 1,5 godziny w temperaturze 300°F lub 150°C.
Po 1,5 godzinie zdejmij folię i posmaruj sosem barbecue, a następnie włóż je z powrotem do wędzarni na kolejne 10 minut.
Przed wyjęciem kości należy pozostawić żeberka na dodatkowe 10 minut.
Podawać na podpieczonej bułce brioche z czerwoną cebulą, piklami i sosem barbecue.
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now