alt="pork belly sandwich"

Dzień gry palił Bekonowa kanapka Przepis TED Reader



Rozkoszuj się soczystą i aromatyczną pieczeń żeberka z tym pysznym wędzonym przepisem. Pastna marynatowa, wykonana z czosnku, sosu Worcestershire i czarnego pieprzu, wlewa się do mięsa, aby uzyskać bogaty smak, podczas gdy rozmaryn i dodatkowy tłuszcz zapewniają, że żebro pozostają soczyste i delikatne podczas 5-6 godzin palenia.

Ingredients

Wędzony bekon:

Kupując boczek wieprzowy, odwiedź lokalnego rzeźnika. Idealnym rozwiązaniem będzie zakup całego brzucha (nie za dużego, ale takiego, który waży około 10 funtów). Na każde 5 funtów mięsa użyjesz 3 łyżek Cure. Upewnij się, że postępujesz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu dotyczącymi stosowania Leku. Nie używaj więcej Cure niż jest to konieczne. Ważne jest, aby zważyć mięso i określić, ile Cure będzie potrzebne.

10 funtów surowego boczku wieprzowego, skórka na 6 łyżkach Bradley Smoker Honey Cure

3 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny

½ szklanki piwa imbirowego

1 filiżanka Red Stag (bourbon z dodatkiem czarnej wiśni firmy Jim Beam)

1 szklanka dżemu malinowego

Kanapka z dużym bekonem w dniu meczu:

2 funty wędzonego boczku, niekrojonego (przepis powyżej)

Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku 1 szklanka zarezerwowanej mieszanki żurawiny i malin (z przepisu powyżej)

¼ szklanki majonezu

1 łyżka musztardy pełnoziarnistej

Splash of Red Stag (bourbon z dodatkiem czarnej wiśni autorstwa Jima Beama)

1 szklanka startego sera cheddar z dodatkiem whisky (Uwaga: jeśli nie możesz znaleźć sera o takim smaku, zastąp go swoim ulubionym białym serem cheddar lub innym serem. Cokolwiek kręci twoją korbą!)

1 Świeża bagietka

2 szklanki młodej rukoli

Wędzony bekon:

Temperatura palacza: 140°F

Smak Bisquette: beczka po whisky lub klon lub hikora

Czas palenia: 6 do 8 godzin

1 Zanurzeniowy blender ręczny

4 stojaki na wędzarnie Bradley

1 Sonda termometru

Kanapka z dużym bekonem w dniu meczu:

Temperatura palacza: 235°F

Smak Bisquette: beczka po whisky lub klon lub hikora

Czas palenia: 3 do 4 godzin

Preparation

Wędzony bekon:

Na każde 5 funtów mięsa użyjesz 3 łyżek Cure. Upewnij się, że postępujesz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu dotyczącymi stosowania Leku. Nie używaj więcej Cure niż jest to konieczne. Ważne jest, aby zważyć mięso i określić, ile Cure będzie potrzebne.

Zważ mięso, aby uzyskać całkowitą wagę. Następnie ostrym nożem pokrój boczek wieprzowy na 4 równej wielkości kawałki. Postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu Bradley Smoker Honey Cure, natrzyj kawałki boczku wieprzowego z obu stron Cure. Odłożyć na bok.

Utwardzanie:

W misce lub dzbanku wymieszaj mrożoną żurawinę, piwo imbirowe, bourbon Red Stag i dżem malinowy. Za pomocą ręcznego blendera zmiksuj na gładką masę. Odlej około jednej filiżanki mieszanki, przykryj i przechowuj w lodówce, zachowując do wykorzystania podczas dnia gry Big Bacon Sandwich (przepis poniżej).

Wlać pozostałą mieszankę żurawinową na kawałki boczku wieprzowego, upewniając się, że pokrył je ze wszystkich stron. Przyprawione kawałki boczku wieprzowego ułożyć równą warstwą i wstawić do lodówki na 4-5 dni (w zależności od grubości boczków), codziennie obracając kawałki, aby równomiernie się zamarynowały.

Uwaga: Nie trzeba nakładać dużej ilości mieszanki żurawinowej na skórkę, ponieważ po tej stronie nie będzie ona zbyt dobrze przenikać.

Wyjmij kawałki boczku wieprzowego z lodówki i opłucz pod zimną wodą. Wytrzyj ręcznikiem papierowym i włóż z powrotem do lodówki bez przykrycia, pozwalając im wyschnąć na powietrzu przez 4-6 godzin.

Ustaw wędzarnię Bradley zgodnie z instrukcjami producenta i ustaw temperaturę wędzarni na 50°F.


Połóż po jednym kawałku boczku wieprzowego na każdym stojaku i włóż go do wędzarni. Włóż sondę termometru i ustaw ją na temperaturę wewnętrzną 150°F.

Kawałki boczku wieprzowego wędzić przez około 6-8 godzin. Wyjmij z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli masz urządzenie do pakowania próżniowego, zamknij każdy kawałek boczku wieprzowego i zamroź go na okres do jednego roku. Jeśli masz ochotę na smaczny bekon, wyjmij kawałek z zamrażarki, pozwól mu się rozmrozić i przygotuj go według uznania.

Daje około 10 funtów bekonu.

Kanapka z dużym bekonem w dniu meczu:

Ustaw wędzarnię Bradley zgodnie z instrukcjami producenta i ustaw temperaturę wędzarni na 235°F.

Za pomocą ostrego noża usuń skórkę z wędzonego boczku. Odrzucić skórkę. Czubkiem noża natnij grubą czapkę w kształcie rombu, wycinając ją na głębokość około ¼ cala. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Połóż kawałek boczku wieprzowego na stojaku i włóż do gorącej wędzarni. Wędzić przez około 3-4 godziny lub do czasu, aż boczek nabierze złocistobrązowego koloru, a nakrapiany tłuszczyk będzie chrupiący. Zdejmij z wędzarni i rozsmaruj na boczku kilka łyżek przygotowanej mieszanki żurawinowo-malinowej. Wróć do wędzarni na około godzinę.

W małej misce połącz majonez, musztardę i odrobinę bourbona Red Stag. Odłożyć na bok. Podgrzej bagietkę i przekrój ją wzdłuż na pół. Rozprowadź mieszaninę majonezu na dolnej połowie bagietki. Posypujemy wierzch tartym serem. Dodać rukolę i doprawić solą i pieprzem. Rozłóż kilka łyżek mieszanki żurawinowo-malinowej na naciętej stronie górnej części bagietki. Wyjmij boczek z wędzarni i pokrój w cienkie plasterki. Połóż plasterki na całej przyprawionej rukoli. Zamknij kanapkę i pokrój ją na 4 równe części.

Whisky
Dąb

Bisquettes z dębu whisky dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.

Shop Now