Wędzony bekon owinięty hawajski nadziew Polędwiczki wieprzowe Przepis
Bekon i dym dodają hitowi smaku do tego szczupłego kroju mięsa, aby uzyskać wyniki w ustach. Jeśli lubisz pizzę w stylu hawajskim, ten przepis może być dla Ciebie świetny.
Ingredients
2 kawałki polędwiczki wieprzowej
⅓ Szklanka pokruszonego ananasa – odsączonego
1 szklanka serka śmietankowego – zmiękczonego
1 szklanka startego sera mozzarella
10-12 plasterków boczku
¼ Szklanka galaretki winogronowej
1 łyżka wody
Bisquettes Bradley Smoker (Hikora, Jabłko lub Wiśnia)
Preparation
Polędwiczki wieprzowe obierz z tłuszczu i usuń błonę. Trzymając nóż poziomo, przekrój polędwicę wieprzową na pół, uważając, aby nie przebić drugiego końca.
W małej misce wymieszaj pokruszony ananas z serkiem śmietankowym i serem mozzarella.
W otworach polędwiczki wieprzowej równomiernie rozprowadź mieszaninę sera i ananasa. Zamknij polędwiczki tak, aby ser pozostał w kieszeni mięsa.
Owinąć polędwiczki boczkiem i ułożyć na kratce wędzarni. Rozsądnie jest ułożyć polędwiczki rozciętą stroną do góry, tak aby roztopiony ser pozostał w kieszeni i nie wyciekał.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego bisquettes z drewna (super sprawdzają się hikora, jabłko lub wiśnia).
Wędzić mięso, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, a boczek się wytopi i zacznie chrupać, około 2 – 2 ½ godziny.
Na około 30 minut od wędzenia wymieszaj w małej misce galaretkę winogronową z wodą, tak aby galaretka miała rzadszą konsystencję. Posmaruj galaretką cały bekon i kontynuuj wędzenie, aż będzie całkowicie ugotowany.
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z wędzarni i odstaw je na około 10 minut. Pokrój w 1-calowe medaliony i podawaj.
przez Steve Cylka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now