Grilled Orange Pork Tenderloin Recipe

Grillowany pomarańcza Polędwiczki wieprzowe Przepis



Dowiedz się, jak zrobić soczystą grillowaną pomarańczową polędwicę wieprzową i połącz ten łatwy przepis z smacznym sosem.

Ingredients

2 Polędwiczka wieprzowa – oczyszczona i oczyszczona

Dla solanki:

2 szklanki wody

3 łyżki soli morskiej

¼ Szklanka brązowego cukru

3 Bay Beaf

1 łyżeczka ziaren pieprzu

6-7 gałązek tymianku

4 liście szałwii

2 mandarynki (skórka i sok)

Do mopa do sosów:

1 mandarynka (skórka i wyciśnięty sok)

2 ząbki czosnku - posiekane

½ Łyżeczka płatków chili

1 łyżka miodu

1 łyżeczka brązowego cukru

pieprz do smaku

Preparation

W małym garnku wymieszaj składniki solanki i rozpuść całą sól i cukier. Zdejmij z ognia i dodaj kostki lodu, aby ostudzić mieszaninę. W naczyniu do pieczenia lub torbie dodaj polędwiczki wieprzowe i solankę oraz taką ilość wody, aby całkowicie zanurzyć wieprzowinę. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.

Wyciągnij wieprzowinę z solanki, osusz ją i pozwól, aby powróciła do temperatury pokojowej. W międzyczasie w misce wymieszaj składniki sosu i odstaw. NIE dodawaj do tego żadnej soli, solanka już dodała soli do wieprzowiny. To wystarczy!

Na średnim grillu ugotuj polędwicę do 145-150ºF. (63,8°C-65.5°C). Na ostatnie 2 minuty gotowania posmaruj wieprzowinę sosem. Niech lekko się karmelizuje na rozgrzanym grillu. Zdejmij z ognia, połóż wieprzowinę na desce do krojenia i przykryj folią. Pozwól mu odpocząć przez 5 minut. Pokrój i podawaj z odrobiną sosu skropionego!

    Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór