Nadziewany Wędzona papryka - Z przepisem z resztkami wieprzowiny
Jeśli szukasz nowego pomysłu na przepis na resztkową wieprzowinę, wypróbuj ten wypchany przepis na wędzonej papryki w swoim palaczu Bradleya. Myślę, że rozkoszujesz się wędzonym smakiem.
Ingredients
7-10 papryczek (ja użyłam czerwonej, pomarańczowej i żółtej)
3 papryczki Jalapeno, pozbawione nasion i drobno posiekane
1 średnia cebula, drobno posiekana
3 szklanki ugotowanego białego ryżu (nie rozgotuj ryżu, bo dokończy się w papryce. Ugotuj go tuż przed końcem, a efekt będzie idealny)
4-6 filiżanek szarpanej wieprzowiny (wcześniej wędzonej w wędzarni Bradley)
1 szklanka bulionu wołowego
3 ubite duże jajka (gotowe na omlety)
1 szklanka sosu grillowego
Preparation
Pierwszą rzeczą, którą robię… najpierw przygotowuję wszystkie składniki. Posiekaj cebulę i papryczki jalapeno, ugotuj ryż, podsmaż papryczki jalapeno i cebulę na łyżce oliwy z oliwek.
Odetnij wierzchołki papryk, pamiętając o pozostawieniu łodygi, która posłuży do zrobienia czapek. Usuń nasiona z papryki i odłóż na bok.
Gdy składniki będą już przygotowane, dodaj mięso, ryż, smażoną cebulę, papryczki jalapeno, bulion wołowy i przyprawy (według własnego wyboru) do dużej miski i dobrze wymieszaj. Dodaj jajka do mieszanki i dobrze wymieszaj.
Umieść paprykę na stojaku do wędzenia Bradley i zacznij dodawać farsz do papryki.
„Bradley” palący paprykę:
Gdy wędzarnia osiągnie temperaturę 220°F i będzie dobrze dymić, umieść stojaki z papryką i kapeluszami na ruszcie, pozwól im dymić i gotuj przez około 1 godzinę i 15 minut (lub do momentu, aż osiągną odpowiednią miękkość). Mieszanka wewnątrz papryki powinna osiągnąć temperaturę 160°F, aby jajka były całkowicie ugotowane.
Polecam biszkiety hikorowe, ale inne smaki też się sprawdzają.
Streszczenie:
Odmierz potrzebną ilość mięsa, cebuli, papryczek jalapenos, papryki i ryżu.
Przygotuj mieszankę, korzystając z powyższego przepisu.
Faszeruj paprykę i umieść ją na stojakach Bradley Smoker.
Wędź paprykę w temperaturze 220°F przez około 75 minut lub do miękkości i 160 stopni w środku.
Odcinając wierzchołki papryki, nie tnij ich zbyt cienko, gdyż w przeciwnym razie łodyga oddzieli się od kapelusza.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now