alt="Stuffed Yellow Pepper"

Nadziewany Wędzona papryka - Z przepisem z resztkami wieprzowiny



Jeśli szukasz nowego pomysłu na przepis na resztkową wieprzowinę, wypróbuj ten wypchany przepis na wędzonej papryki w swoim palaczu Bradleya. Myślę, że rozkoszujesz się wędzonym smakiem.

Ingredients

7-10 papryczek (ja użyłam czerwonej, pomarańczowej i żółtej)

3 papryczki Jalapeno, pozbawione nasion i drobno posiekane

1 średnia cebula, drobno posiekana

3 szklanki ugotowanego białego ryżu (nie rozgotuj ryżu, bo dokończy się w papryce. Ugotuj go tuż przed końcem, a efekt będzie idealny)

4-6 filiżanek szarpanej wieprzowiny (wcześniej wędzonej w wędzarni Bradley)

1 szklanka bulionu wołowego

3 ubite duże jajka (gotowe na omlety)

1 szklanka sosu grillowego

Preparation

Pierwszą rzeczą, którą robię… najpierw przygotowuję wszystkie składniki. Posiekaj cebulę i papryczki jalapeno, ugotuj ryż, podsmaż papryczki jalapeno i cebulę na łyżce oliwy z oliwek.

Odetnij wierzchołki papryk, pamiętając o pozostawieniu łodygi, która posłuży do zrobienia czapek. Usuń nasiona z papryki i odłóż na bok.

Gdy składniki będą już przygotowane, dodaj mięso, ryż, smażoną cebulę, papryczki jalapeno, bulion wołowy i przyprawy (według własnego wyboru) do dużej miski i dobrze wymieszaj. Dodaj jajka do mieszanki i dobrze wymieszaj.

Umieść paprykę na stojaku do wędzenia Bradley i zacznij dodawać farsz do papryki.

„Bradley” palący paprykę:

Gdy wędzarnia osiągnie temperaturę 220°F i będzie dobrze dymić, umieść stojaki z papryką i kapeluszami na ruszcie, pozwól im dymić i gotuj przez około 1 godzinę i 15 minut (lub do momentu, aż osiągną odpowiednią miękkość). Mieszanka wewnątrz papryki powinna osiągnąć temperaturę 160°F, aby jajka były całkowicie ugotowane.

Polecam biszkiety hikorowe, ale inne smaki też się sprawdzają.

Streszczenie:

Odmierz potrzebną ilość mięsa, cebuli, papryczek jalapenos, papryki i ryżu.

Przygotuj mieszankę, korzystając z powyższego przepisu.

Faszeruj paprykę i umieść ją na stojakach Bradley Smoker.

Wędź paprykę w temperaturze 220°F przez około 75 minut lub do miękkości i 160 stopni w środku.

Odcinając wierzchołki papryki, nie tnij ich zbyt cienko, gdyż w przeciwnym razie łodyga oddzieli się od kapelusza.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now