Wędzony cheddar Chorizo Przepis na burgery
Istnieje wiele sposobów na zrobienie własnego burgera. Nawet sposób, w jaki jest przygotowywany, jest tak wiele opcji; grillowane, wędzone, smażone hamburgery i lista jest długa. Dla mnie osobiście burger to miejsce, w którym lubię iść i próbować czegoś nowego za każdym razem, gdy je tworzę. Niektóre eksperymenty są bardziej udane niż inne, ale poniższy przepis jest zdecydowanie jednym z moich nowych ulubionych sposobów na pyszne domowe burgery! Wędzony Cheddar Chorizo Burger ma umrzeć. Przyprawy chorizo zmieszały się z gładkim smakiem Cheddar i wędzone dla tej soczystości i delikatności. To obowiązkowa próba dla każdego, kto lubi hamburgery!
Ingredients
2 funty świeżego mięsa z kiełbasy chorizo (bez osłonek)
1 ½ szklanki startego sera Cheddar
Preparation
W dużej misce wymieszaj mięso chorizo z tartym serem cheddar. Zagniataj rękoma mieszankę chorizo, aż ser połączy się z mięsem.
Z mieszanki chorizo uformuj 4–5 burgerów i umieść je na stojaku wędzarniczym. Upewnij się, że hamburgery się nie dotykają.
Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów z drewna Bradley (bardzo dobrze sprawdzają się dąb hikorowy lub whisky!). Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 250°F.
Umieść burgery w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°C.
Podawać w bułce burgerowej z wybranymi dodatkami i przyprawami.
Przez Steve Cylka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now