Brussel Sprouts Smoked

Bruksela z wędzonym Boczek Przepis



Ten przepis na kiełki Brukseli z wędzonym boczkiem to pyszny sposób na jedzenie większej liczby warzyw. Nie ma sposobu, aby pójść nie tak. Wszyscy to pokochają.

Ingredients

4 paski grubo pokrojonego boczku

2 Tbsp masło

1 funt brukselki, przekrojonej na pół i pozbawionej łodygi

2 szalotki - posiekane

3 ząbki czosnku - posiekane

Sól i pieprz do smaku

Preparation

Smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.

Zdejmij z patelni i wytrzyj ręcznikiem papierowym, aby usunąć większość nadmiaru tłuszczu, a następnie posiekaj.

Na tej samej patelni (z całym pysznym smakiem bekonu) rozpuść masło na dużym ogniu.

Dodaj cebulę i brukselkę i smaż, aż kiełki staną się złotobrązowe.

Dopraw solą i pieprzem i wrzuć boczek z powrotem na patelnię, aby połączyć.