Bruksela z wędzonym Boczek Przepis
Ten przepis na kiełki Brukseli z wędzonym boczkiem to pyszny sposób na jedzenie większej liczby warzyw. Nie ma sposobu, aby pójść nie tak. Wszyscy to pokochają.
Ingredients
4 paski grubo pokrojonego boczku
2 Tbsp masło
1 funt brukselki, przekrojonej na pół i pozbawionej łodygi
2 szalotki - posiekane
3 ząbki czosnku - posiekane
Sól i pieprz do smaku
Preparation
Smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Zdejmij z patelni i wytrzyj ręcznikiem papierowym, aby usunąć większość nadmiaru tłuszczu, a następnie posiekaj.
Na tej samej patelni (z całym pysznym smakiem bekonu) rozpuść masło na dużym ogniu.
Dodaj cebulę i brukselkę i smaż, aż kiełki staną się złotobrązowe.
Dopraw solą i pieprzem i wrzuć boczek z powrotem na patelnię, aby połączyć.