Smoked Chorizo-Beef Onion Bombs Recipe

Wędzony Choryzo-beef Bombs Przepis



Wiele osób może się zastanawiać, dlaczego chcieliśmy wypchnąć cebulę. Powodem jest to, że infuzują mięso pysznymi smakami.

Ingredients

2 duże słodkie cebule – każda około 10 uncji

½ funta kiełbasy chorizo luzem

½ funta kiełbasy wieprzowej luzem

½ funta mielonej wołowiny

1 ½ szklanki grubo startego sera Jack z pieprzem

½ szklanki suchej bułki tartej

Po 1 łyżeczce grubej soli i czarnego pieprzu

1 duże jajko – roztrzepane widelcem

18 Plasterki cienkiego boczku

Twój ulubiony sos barbecue (opcjonalnie)

Bisquettes o smaku Bradleya – hikora

Preparation

Odkrój korzeń i końcówki łodyg z cebuli. Każdą cebulę przekrój wzdłuż na pół i usuń papierową skórkę zewnętrzną oraz wszelkie skazy. Cebule rozdzielamy warstwami, zachowując pary razem. Zarezerwuj trzy największe pary z każdej cebuli. Pozostałą cebulę zachowaj do innego użytku.

Do miski włożyć chorizo, wieprzowinę, wołowinę, ser, bułkę tartą, sól i pieprz, wymieszać drewnianą łyżką. Wmieszać jajko.

Złóż bomby cebulowe. Umieść dwie pasujące warstwy cebuli na powierzchni roboczej, zaokrągloną stroną do dołu. Ułóż porcję mieszanki mięsnej (3 do 4 uncji, w zależności od wielkości cebuli) na jedną połówkę. Na wierzch ułożyć pasującą połówkę (mięso powinno wypełnić połączone połówki cebuli). Każdą bombę cebulową zawiń w trzy plasterki boczku, zabezpiecz wykałaczkami. Powtarzaj, aż będziesz mieć sześć bomb cebulowych.

Ustaw wędzarnię Bradley i rozgrzej ją do 250°F. Lubię palić bomby cebulowe z bisquettesami o smaku hikorowym. Ułóż bomby cebulowe na drucianych rusztach.

Podsmaż bomby cebulowe, aż boczek będzie chrupiący, a środek mięsa na termometrze do mięsa z natychmiastowym odczytem wskaże temperaturę 160°F, co oznacza około 1 do 1,5 godziny. W razie potrzeby posmaruj bomby cebulowe sosem barbecue w ciągu ostatnich 10 minut. Przenieś talerze lub półmisek.

Przepis autorstwa: Stevena Raichlena

Zdjęcie dzięki uprzejmości Richarda Dalletta

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now