Original Smoked Canadian Bacon Recipe

Oryginalny wędzony Kanadyjski bekon Przepis



Ten oryginalny wędzony kanadyjski przepis na bekon jest modyfikacją szybkiego przepisu Morton, szybkiego przepisu i utwardzania. Podążałem również za wytycznymi gotowania Mallard Wacker dla boczku buty.

Możesz dodać lub odejmować tyle przypraw i aromatyzowanie, które chcesz do tego przepisu, o ile utrzymujesz prawidłową ilość delikatnego.

Ciemnobrązowy cukier nadaje mu ładny charakterystyczny smak, ale można go zastąpić jasnobrązowym cukrem, zwykłym cukrem lub użyciem granulek klonowych.

Możesz zwiększyć ilość stosowanego dymu, ale podoba mi się mój kanadyjski boczek i pastrami lekko wędzone. Pamiętaj, że palenie 225 F, twoje lędźwie osiągną 145 F -150 F za około 3 do 4 godzin.

*Opcjonalnie: w tym momencie użyłem sznurka Butchera i związałem schabu co 2-3 cale. Pomaga to bekonowi utrzymać bardziej zaokrąglony kształt, a równomierny kształt pomaga wszystkim częściom gotować się równomiernie.

Ingredients

Schab bez kości (wielkość zależy od tego, ile boczku chcesz zrobić)

1 łyżka Morton Tender Quick (lub Basic Dry Cure) na funt

1 łyżeczka ciemnego brązowego cukru na funt

1 łyżeczka czosnku w proszku na funt

1 łyżeczka proszku cebulowego na funt

Preparation

Odetnij tłustą i srebrzystą skórkę z polędwiczki wieprzowej.

Pokrój na kawałki o masie od 3 do 4 funtów.

Zważ każdą sekcję.

Przed odmierzeniem suchych składników zanotuj wagę każdego kawałka.

Odmierz wszystkie suche składniki dla każdej części mięsa w oparciu o wagę każdej części i dokładnie wymieszaj.

Przykład: jeśli masz dwie sekcje; jeden ważący 4 funty i drugi ważący 3 funty, odmierz wszystkie suche składniki na 4-funtowy kawałek i umieść to w jednej misce. Następnie odmierz wszystkie składniki, których użyjesz na 3-funtowym kawałku i włóż to do osobnej miski.

Całą mieszanką nacieramy polędwicę.

Upewnij się, że pokryłeś wszystkie powierzchnie i wmasuj suchą pastę we wszystkie szczeliny mięsa.

Umieść schaby w osobnych, zamykanych plastikowych torebkach o pojemności jednego galona i usuń jak najwięcej powietrza.

Pekluj mięso w lodówce w temperaturze 36-40°F.

Moja lodówka miała 38°F.

Ze względu na grubość schabu należy je peklować przez 6 dni.

Raz dziennie obróć mięso na drugą stronę.

Nie ma potrzeby otwierania torebek. Jeżeli utworzyła się w nich ciecz, należy kilka razy potrząśnić torebką, aby rozprowadzić płyn.

Gdy schaby całkowicie stwardnieją, wyjmij je z plastikowych torebek i dokładnie spłucz.

Namocz kawałki schabu w około trzech galonach chłodnej wody na 30 minut; wyjąć z namoczenia i osuszyć.

Przechowywać w lodówce bez przykrycia przez noc lub na tyle długo, aby wyschnąć i utworzyć błonkę na powierzchni.

Na powierzchni może pojawić się również opalizujący połysk.

Umieść schaby w formie 225°F podgrzanego Bradleya.

Zastosuj dym klonowy na 1:40 do 2:00 godzin.

Kontynuuj gotowanie, aż temperatura wewnętrzna wyniesie 140°F – 150°F został osiągnięty. Im wyższa temperatura wewnętrzna, tym mniej wilgoci pozostanie w mięsie.

Ważne jest, aby zmierzyć temperaturę wewnętrzną każdego kawałka polędwicy.

Teraz biorę tylko majowy bekon kanadyjski do 140°F. Konsystencja i wilgotność są znacznie lepsze. Jeśli zdecydujesz się na 140°F temperatury, upewnij się, że sonda znajduje się w najgrubszym miejscu mięsa.

Po tym mięso osiąga 140°F, powoli wsuwaj i wysuwaj sondę. Jeśli nastąpi spadek temperatury, pozostaw sondę w tym miejscu i kontynuuj gotowanie do 140°F osiągnięta została temperatura wewnętrzna. Jeśli masz dobry termometr do natychmiastowego odczytu, użyj go również do uzyskania końcowego odczytu.

Wyjmij polędwiczki z wędzarni i przykryj folią namiotową, aż polędwiczki ostygną na tyle, że będzie można je dotykać ręcznie.

Każdy kawałek zawiń szczelnie w plastikową folię.

Przechowywać w lodówce przez co najmniej dwa dni.

Wtrącić się  plastry o grubości kilku centymetrów i podawać

(W przypadku podawania z krakersami konieczne może być podzielenie każdego plasterka na ćwiartki.)

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now