Pulled pork sandwich on plaid tablecloth

Najlepsze wędzone Szarpana Wieprzowina Przepis



Prawie każdy, kto jest właścicielem Smokera, uwielbia robić szarpaną wieprzowinę. Dlatego też szczególnie w przypadku szarpanej wieprzowiny staramy się mieć pewność, że odwiedzając sekcję Przepisy na stronie internetowej Bradley Smoker, będziesz miał z czego wybierać.

Ingredients

Około 3 kg schabu wieprzowego

Dla solanki:

½ szklanki melasy

350 G sól koszerna

6 szklanek wody

Do wcierania na sucho:

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżka papryki

1 łyżka cayenne

½ łyżeczki zmielonych nasion anyżu

1 łyżeczka zmielonych nasion kopru włoskiego

2 łyżeczki kminku

Preparation

Rozpuść sól i melasę w wodzie.

Zanurz tyłek wieprzowy w solance.

Przykryj pojemnik i włóż do lodówki na noc.

Po zalewaniu przez 12 godzin wyjąć z solanki i osuszyć.

Połącz składniki do suchego wcierania w małej misce.

Poklep równomiernie pośladki wieprzowe.

Rozgrzej wędzarnię z biszkoptami z orzesznika Bradley do temperatury 210°F i włóż tyłek wieprzowy do wędzarni.

Po 6 godzinach sprawdź gotowość. Jeśli mięso łatwo się rozrywa przy szarpaniu widelcem, to jest gotowe!

Pozwól odpocząć przez 1 godzinę.

Rozrywaj mięso widelcami i podawaj!

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now