Najlepsze wędzone Szarpana Wieprzowina Przepis
Prawie każdy, kto jest właścicielem Smokera, uwielbia robić szarpaną wieprzowinę. Dlatego też szczególnie w przypadku szarpanej wieprzowiny staramy się mieć pewność, że odwiedzając sekcję Przepisy na stronie internetowej Bradley Smoker, będziesz miał z czego wybierać.
Ingredients
Około 3 kg schabu wieprzowego
Dla solanki:
½ szklanki melasy
350 G sól koszerna
6 szklanek wody
Do wcierania na sucho:
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżka papryki
1 łyżka cayenne
½ łyżeczki zmielonych nasion anyżu
1 łyżeczka zmielonych nasion kopru włoskiego
2 łyżeczki kminku
Preparation
Rozpuść sól i melasę w wodzie.
Zanurz tyłek wieprzowy w solance.
Przykryj pojemnik i włóż do lodówki na noc.
Po zalewaniu przez 12 godzin wyjąć z solanki i osuszyć.
Połącz składniki do suchego wcierania w małej misce.
Poklep równomiernie pośladki wieprzowe.
Rozgrzej wędzarnię z biszkoptami z orzesznika Bradley do temperatury 210°F i włóż tyłek wieprzowy do wędzarni.
Po 6 godzinach sprawdź gotowość. Jeśli mięso łatwo się rozrywa przy szarpaniu widelcem, to jest gotowe!
Pozwól odpocząć przez 1 godzinę.
Rozrywaj mięso widelcami i podawaj!
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now