Easy Smoked Pepperoni Recipe

Łatwy wędzony Pepperoni Przepis



Jest to naprawdę bardzo łatwy przepis wędzony pepperoni, który można zrobić w piekarniku lub palaczu. Jeśli chcesz, pomiń czerwoną pieprz. Możesz włożyć do naturalnego wieprza lub włóknistych obudów. Wolę jednak używać obudów wieprzowych 38-42 mm. Oczywiście możesz to zrobić w piekarniku, ale jest to świetna okazja, aby wykorzystać palacza Bradleya i uzyskać doskonałe wyniki. Nie kąpaj ich zimnej wody. Schłodzić, a następnie cienko. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni lub zamrozić, aby uzyskać dłuższe przechowywanie.

Ingredients

2 funty chudej mielonej wołowiny (85% chudej lub chudszej)

1 łyżeczka płynnego aromatu dymnego (opcjonalnie)

2 Łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

2 Łyżeczka nasion gorczycy

2 Łyżeczka zmielonych nasion kopru włoskiego

1 do 2 łyżeczka mielonej czerwonej papryki (wg uznania)

½ łyżeczki czosnku w proszku

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki cukru

2 czubate łyżeczki Morton's Tender Szybko utwardzająca się sól

Preparation

Do piekarnika lub wędzarni.

Połączyć przyprawy z mięsem i dokładnie wymieszać rękoma. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 48-72 godziny.

Z mięsa uformuj dwa długie wałki lub bułki. Umieść stojak (lub blachę/blachę z drenażem) na blasze do ciastek i umieść na nim kłody.

Piec w 180°F do 200°F przez 8 godzin, obracając kłody co 2 godziny. Chcesz IT mięsa w cenie 165°F (uważaj, żeby się nie przetłuszczać).

Po skończeniu kłody będą jasnoróżowe i powinny być dość suche i twarde.

Usuń nadmiar tłuszczu i poczekaj, aż mięso ostygnie. Nie należy ich kąpać w zimnej wodzie. Ostudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni lub zamrozić w celu dłuższego przechowywania.