Classic Smoked Bologna Recipe

Klasyczne wędzone Bolonia Przepis



Ten klasyczny przepis na wędzoną bolonkę to łatwy przepis, który polecam, jeśli masz nową wędzarnię lub grill, którego chcesz używać. Nie zrozum mnie źle. Nawet proste przepisy są nadal smaczne i każdy uwielbia je jeść. Ten przepis dotyczy 5-funtowej bolońskiej kiełbasy, którą kupujesz w lokalnym sklepie spożywczym. W tym przepisie gotuję na wędzarni Bradley, aby uzyskać idealne wykończenie tej potrawy bolońskiej.

Ingredients

Składniki spoiwa bolońskiego:

½ Musztarda filiżankowa

1 łyżeczka melasy

1 łyżeczka miodu

Wskazówka: podgrzej w garnku, aby melasa i miód równomiernie wymieszały się z musztardą

Składniki Bologna BBQ Rub:

½ Szklanka bułki tartej zwykłej

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka mielonej musztardy

½ Łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka cukru granulowanego

1 łyżka brązowego cukru

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 230°F. W tym przepisie do palenia użyłem drewna Mesquite.

Za pomocą czubka ostrego noża pokrój bolonkę w około ½ cala grubości w kwadratowy wzór ze wszystkich stron Bolonii.

Pokryj bolonkę Bologna Binder, a następnie pokryj Bolonię za pomocą BBQ Rub. Nie powinna być widoczna musztarda. Opuszkami palców wciśnij środek pomiędzy nacięcia.

Wędź Bologna przez około 3 do 4 godzin. Bolonia jest wstępnie ugotowana, więc możesz ocenić jej smak na podstawie preferowanego koloru i smaku.

W ciągu ostatnich 30 minut gotowania możesz posmarować wybranym sosem BBQ.

Pokrój w dowolny sposób i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Moody smakosz Tulsa

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now