Jak powoli pali się Pociągnięta wieprzowina
Przepis przepisany powolnie palenie. Ta ciągła wieprzowina wymaga cierpliwości, ale zdecydowanie warto czekać.
Ingredients
Łopatka wieprzowa z kością o wadze od 6 do 9 funtów
2 szklanki cydru jabłkowego
Pocieranie na sucho według własnych upodobań
4 arkusze folii aluminiowej
Preparation
Ustaw temperaturę wędzarki Bradley na 121°C i rozgrzewaj ją przez 15 minut.
Po odcięciu nadmiaru tłuszczu z polędwiczki wieprzowej doprawiamy ją ulubionym suchym natarciem ze wszystkich stron i odstawiamy na około 20 minut. (jedną z szybkich rekomendacji na proste i smaczne nacieranie jest wymieszanie w shakerze po 1 łyżce soli, czarnego pieprzu, papryki i czosnku w proszku, u mnie zawsze to działa)
Włóż go do wędzarni, tłustą stroną do góry i piecz przez około 3-5 godzin. Można użyć biszkoptów jabłkowych for ten przepis.
Gdy osiągnie temperaturę wewnętrzną 71°C, wyjmij ją z wędzarni.
Weź dużą blachę do pieczenia i owiń schab nad 4 arkuszami folii aluminiowej, a na wierzch wylej cydr jabłkowy. Następnie przykryj folią.
Umieść go z powrotem w wędzarni na kolejne 3-4 godziny lub do momentu, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 204°F (95°C).
Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 45 minut.
Wyjąć tyczkę z folii i odsączyć nadmiar płynu, który w niej pozostał. Tyłek wieprzowy włóż do dużego naczynia i rozdrobnij, usuwając kość i nadmiar tłuszczu. Nadmiar płynu dodać z powrotem do mięsa.
Podawaj według uznania, samo lub na kanapkach. Do smaku możesz dodać swój ulubiony sos BBQ.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now