How to Make Smoked Bacon

Jak zrobić wędzone Boczek



Rozkoszuj się bogatym i aromatycznym doświadczeniem domowego brzucha wieprzowego. Z mieszanką przypraw i odrobiną słodyczy z syropu klonowego, ten przepyszny przysmak jest wyleczony i pyska na gorąco w palacza Bradleya, co skutkuje delikatnymi, soczystymi plasterkami wieprzowiny, które można samodzielnie cieszyć lub używać do podniesienia ulubionych potraw . Niezależnie od tego, czy cieszy się świeżością, czy przechowywane dla przyszłej przyjemności, to kulinarne arcydzieło z pewnością zachwyci twoje kubki smakowe.

Ingredients

1000g Boczku wieprzowego

30 g soli

3g Sól peklująca nr 1

3g Pieprz biały mielony

1 liść laurowy

2g Czosnek w proszku

20 g syropu klonowego

3g Proszek cebulowy

2 g nasion kozieradki

Preparation

Umieść wszystkie składniki i mięso w torebce kriogenicznej i zamknij.

Przechowywać w lodówce przez 6 dni, przeprowadzając przegląd każdego dnia przynajmniej raz.

Po utwardzeniu przemyć zimną wodą, aby usunąć cały utwardzacz i pozostawić bez przykrycia w lodówce na 1 dzień do wyschnięcia.

Gorący dym w wędzarni Bradley o temperaturze 176°F (80°C), aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 149°F (65°C).

Można go przechowywać w lodówce przez około 2 tygodnie, 3 miesiące w opakowaniu próżniowym lub 6 miesięcy zamrożone.

Przepis autorstwa: Szef kuchni Michael Demagistris