How to Make Smoked No Wrap Ribs

Jak zrobić wędzone Brak żebra opakowania



W tym filmie Gerardo z @GrodGrills jest trzecią z trzyczęściowej serii żebra. Wygląda fantastycznie i jest zupełnie inny rodzaj żebra, kiedy jesz na końcu.

Ingredients

9 Żebro kostne

Domowy nacieracz do wyboru

Preparation

Za pomocą papierowego ręcznika odciągnij membranę z żeber i posyp je musztardą.

Używając przypraw i posyp nią całe żebro, odwróć żebro i zrób to samo.

Odstaw żeberka z przyprawami na 15 minut.

Rozgrzej wędzarnię i pozwól jej pracować w temperaturze 121°C, dodaj 5-6 biszkoptów do wędzarni, ustaw czas wędzenia na 3 godziny i przystąp do wkładania żeberka do wędzarni.

Po godzinie sprawdź ponownie żebra, jeśli nadal są suche, spryskaj je mieszanką cydru jabłkowego i wody, po czym obróć ruszt i ponownie spryskaj wodą.

Po 2-3 godzinach sprawdź żebro, aby upewnić się, że ma ciemną korę i upewnij się, że jest gotowe. Jeśli tak, wyjmij żeberka z wędzarni.

Pokrój w żeberka i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Grille Grodzkie