Jak zrobić wędzone Brak żebra opakowania
W tym filmie Gerardo z @GrodGrills jest trzecią z trzyczęściowej serii żebra. Wygląda fantastycznie i jest zupełnie inny rodzaj żebra, kiedy jesz na końcu.
Ingredients
9 Żebro kostne
Domowy nacieracz do wyboru
Preparation
Za pomocą papierowego ręcznika odciągnij membranę z żeber i posyp je musztardą.
Używając przypraw i posyp nią całe żebro, odwróć żebro i zrób to samo.
Odstaw żeberka z przyprawami na 15 minut.
Rozgrzej wędzarnię i pozwól jej pracować w temperaturze 121°C, dodaj 5-6 biszkoptów do wędzarni, ustaw czas wędzenia na 3 godziny i przystąp do wkładania żeberka do wędzarni.
Po godzinie sprawdź ponownie żebra, jeśli nadal są suche, spryskaj je mieszanką cydru jabłkowego i wody, po czym obróć ruszt i ponownie spryskaj wodą.
Po 2-3 godzinach sprawdź żebro, aby upewnić się, że ma ciemną korę i upewnij się, że jest gotowe. Jeśli tak, wyjmij żeberka z wędzarni.
Pokrój w żeberka i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Grille Grodzkie