Jak zrobić wędzone Pociągnięta wieprzowina
Jak zrobić wędzoną wieprzowinę do palacza Bradleya. W tym filmie Joe przeprowadza mały eksperyment, aby sprawdzić, czy istnieje różnica między pociągniętą wieprzowiną wykonaną z musztardą i bez niego.
Ingredients
1,4 kg pieczeni wieprzowej
Do wcierania:
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka czosnku w proszku
2 łyżeczki czarnego pieprzu
Preparation
Odmierz 1% soli na 1000 gramów = 14 gramów soli na porcję pieczeni
Następnie do soli dodać dwie łyżeczki papryki oraz 1 łyżeczkę czosnku i 2 łyżeczki oczywiście mielonego pieprzu
Użyj shakera i rozlej kurację na jedną pieczeń
Następnie umieść go na stojaku Bradley Smoker
Do drugiej pieczeni dodasz musztardę, a następnie wklep kurek
Następnie włóż obie pieczenie do wędzarni.
Wędzić w temperaturze 240°F (115,6°C), czas gotowania 8-9 godzin, czas wędzenia 3 godziny z 9 biszkoptami hikorowymi.
Po 3 godzinach wyjmij pieczeń
Przepis autorstwa: Palę z Joe
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now