Jak zrobić wędzone Polędwiczki wieprzowe
Niesamowity przepis, który gwarantuje wieprzowinie specjalny smak!
Ingredients
1 funt polędwicy wieprzowej, bez srebrzystej skórki
¼ szklanki brązowego cukru
½ szklanki soku jabłkowego
½ łyżki czarnego pieprzu
3 łyżki ulubionego suchego nacierania
3 łyżki miodu
Liście tymianku
Preparation
W dużej misce przygotuj marynatę, dodając brązowy cukier, sok jabłkowy, czarny pieprz, ulubioną nalewkę, podgrzany miód, liście tymianku i czarny pieprz.
Do miski z marynatą włóż polędwicę wieprzową i przykryj miskę folią.
Włóż do lodówki i pozostaw do marynowania na około 3 godziny.
Ustaw temperaturę wędzarki Bradley na 107°C i rozgrzewaj ją przez 15 minut.
Umieść w nim polędwicę i wędź ją przez około 2-3 godziny lub do momentu, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 145°F (63°C). Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów jabłkowych.
Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 5 minut przed podaniem.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now