How To Make Smoked Sausage

Jak zrobić Wędzona kiełbasa



Domowe kiełbaski paleni w Mesquite! Oto absolutnie idealny przepis na następną imprezę grillowania.

Ingredients

3 funty mielonej wieprzowiny

Osłonki wieprzowe namoczyć i opłukać w zimnej wodzie

4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka soli

½ łyżeczki różowej soli peklowanej

½ łyżki mielonej musztardy

½ szklanki wody z lodem

Preparation

W małej misce dodaj mięso i przyprawy, dobrze je wymieszaj.

Do mięsa dodaj wodę z lodem i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.

Weź nadziewarkę do kiełbasy i umieść w niej mieszankę, postępując zgodnie z instrukcją obsługi. Upewnij się, że żadnego z nich nie przeciążysz.

Po nadziewaniu całego mięsa określ żądaną długość ogniwa, a następnie ściśnij i przekręć kilka razy lub zawiąż.

Rozgrzej wędzarnię do 107°C.

Połóż kiełbaski na wędzarni i wędź przez 1 do 2 godzin lub do momentu, aż ich wewnętrzna temperatura osiągnie 68°C. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite. Po upieczeniu, przed podaniem kiełbaski odstaw na kilka minut.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now