Jak zrobić Wędzona kiełbasa
Domowe kiełbaski paleni w Mesquite! Oto absolutnie idealny przepis na następną imprezę grillowania.
Ingredients
3 funty mielonej wieprzowiny
Osłonki wieprzowe namoczyć i opłukać w zimnej wodzie
4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżka soli
½ łyżeczki różowej soli peklowanej
½ łyżki mielonej musztardy
½ szklanki wody z lodem
Preparation
W małej misce dodaj mięso i przyprawy, dobrze je wymieszaj.
Do mięsa dodaj wodę z lodem i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.
Weź nadziewarkę do kiełbasy i umieść w niej mieszankę, postępując zgodnie z instrukcją obsługi. Upewnij się, że żadnego z nich nie przeciążysz.
Po nadziewaniu całego mięsa określ żądaną długość ogniwa, a następnie ściśnij i przekręć kilka razy lub zawiąż.
Rozgrzej wędzarnię do 107°C.
Połóż kiełbaski na wędzarni i wędź przez 1 do 2 godzin lub do momentu, aż ich wewnętrzna temperatura osiągnie 68°C. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite. Po upieczeniu, przed podaniem kiełbaski odstaw na kilka minut.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now