How to Smoke Pull Pork Sandwiches

Jak palić Prowadź kanapki z wieprzowiną



Zrobiłem kilka wędzonych kanapek z wieprzowiną z pikantnymi slawami i smażonymi marynami na moim nowym modelu Bradley Smoker P10, podobnie jak nowy, który rozdajemy. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o kontrolowaniu dymu osobno od ciepła, sprawdź stronę Bradleya.

Ingredients

 Rub wieprzowy:

½ szklanki grubej soli

1 łyżeczka czarnego pieprzu

½ szklanki mielonego lub granulowanego czosnku

6 łyżek posiekanej lub granulowanej cebuli

½ szklanki wędzonej papryki

½ szklanki brązowego cukru

2 łyżka świeżo posiekany tymianek lub 2 łyżeczki suszonego

½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Szarpana Wieprzowina:

1 (4 do 6 funtów) Boston Butt (użyłem 7-funtowego i zajęło mi to 10 i pół godziny)

1 szklanka musztardy

1 szklanka pasty wieprzowej (zobacz przepis poniżej)

¼ szklanki brązowego cukru

1 szklanka soku jabłkowego

Preparation

Rub wieprzowy:

Wszystkie składniki wymieszaj razem w średniej wielkości misce. Jeśli używasz świeżo zmielonego czosnku, nacieraj go w ciągu 4 dni. Z czosnkiem granulowanym przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do miesiąca.

Szarpana Wieprzowina:

Rozgrzej wędzarnię do 225°F (107°C).

Mięso posmaruj musztardą.

Wymieszaj nacieranie wieprzowe z brązowym cukrem. Następnie obficie posyp mieszanką mięso, nacierając nim całe mięso.

Włóż wieprzowinę do wędzarni i gotuj przez 4 godziny.

Wyjąć wieprzowinę, spryskać sokiem jabłkowym i szczelnie zawinąć w papier rzeźniczy. Wędź przez kolejne 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 195°F (90.5°C).

Pozwól wieprzowinie odpocząć przez godzinę, a następnie posiekaj ją.

Para z:

Podawaj tę wieprzowinę z ulubionym sosem i przygotuj bułki Kaiser. Wskazówka dla profesjonalistów: ta kanapka jest wyśmienita, jeśli położysz na niej łyżkę wędzonego sera Mac N.

Poznaj swoje składniki:

Butt bostoński to kawałek wieprzowiny pochodzący z górnej części łopatki z przedniej nogi. Czasami jest sprzedawany z kością, ale ja wolę tyłek bez kości.

Przepis autorstwa: Marc jest na grillu