Jak palić 3-2-1 Żeberka
W tym filmie Gerardo z @GrodGrills jest pierwszą z trzyczęściowej serii żebra. Pierwsze wideo dotyczy palenia żebra 3-2-1.
Ingredients
Żeberka wieprzowe
Musztarda
Mieszanka brązowego cukru, czosnku, pieprzu, soli i papryki
Impreza dla Tailgaterów
Do Przyprawienia:
brązowy cukier
Masło
Miód
Mieszanka brązowego cukru, czosnku, pieprzu, soli i papryki
Glazura żeberkowa i sos barbecue
Preparation
Za pomocą papierowego ręcznika odciągnij membranę z żeber i posyp je musztardą.
Używając przypraw i posyp nią całe żebro, odwróć żebro i zrób to samo.
Odstaw żeberka z przyprawami na 15 minut.
Rozgrzej wędzarnię i pozwól jej pracować w temperaturze 121°C, dodaj 5-6 biszkoptów do wędzarni, ustaw czas wędzenia na 3 godziny i przystąp do wkładania żeberka do wędzarni.
Po 1 godzinie sprawdź ponownie żeberka, jeśli nadal są suche, spryskaj je wodą, obróć ruszt i ponownie spryskaj wodą.
Po 3 godzinach wyjmij żeberka i posyp folię aluminiową brązowym cukrem, na brązowy cukier połóż płatki niesolonego masła, skrop brązowym cukrem i masłem miodem, dodaj tę samą przyprawę, którą użyłeś, połóż kość żebrową - stroną do góry i dwukrotnie zawiń żeberko w folię aluminiową.
Żeberka z aluminium odłożyć z powrotem na ruszt i wędzić przez kolejne 2 godziny.
Po dwóch godzinach wyjmij żeberka i posmaruj je glazurą żeberkową oraz sosem BBQ.
Włóż żeberko do wędzarni na kolejną godzinę, a gdy będzie gotowe, wyjmij i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Grille Grodzkie
Huntera
Mieszanka
Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.
Shop Now