Hot dog and chips on a plate

Bekon owinięty hot -dogi wędzonymi Keczup



Wędzone hotty to coś, co jest dość powszechne. Ale ten przepis polega na paleniu hotogów owiniętej przez boczku! Dla nas wszystkich, którzy po prostu nie mogą żyć bez boczku, jest to idealny zwrot dla zwykłego hot doga. Jeśli dość przeglądałeś nasze przepisy, zobaczysz, że zawsze staramy się zrobić coś nowego, co jeszcze nie zostało zrobione. Aby urozmaicić ten bekon owinięty wędzony hot dog, kończymy go, tak …………. Wędzony keczup! Niezależnie od tego, czy jest to hot dog, czy coś innego, musisz spróbować wędzonego keczupu. Teraz jest to jedna z moich ulubionych rzeczy do włożenia do palacza, obok hot dogów, mostków itp. Baw się dobrze!

Ingredients

W przypadku wędzonego hotdoga:

8 Świeża, kupiona w sklepie kiełbasa miodowo-czosnkowa

16 plasterków bekonu

Na wędzony ketchup:

2 szklanki ketchupu

2 Tbsp melasa

1 Tbsp ostry sos

Preparation

Na wędzonego hotdoga:

Każdą kiełbasę owiń 2 plasterkami boczku.

Ułóż kiełbaski obok siebie na stojakach wędzarniczych, uważając, aby się nie stykały.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (bardzo dobrze sprawdza się dąb whisky!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Umieść kiełbaski w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165ºF, a boczek jest rumiany i chrupiący. Czas może się różnić w zależności od grubości i wielkości kiełbasek. Zwykle może to zająć od 2 ½ do 4 godzin

Podawać samodzielnie lub w bułce kiełbaskowej z wybranymi dodatkami (cebula, ostra papryka, musztarda).

Na wędzony ketchup:

Ustaw wędzarnię na 250°F przy użyciu wybranych drewnianych biszkietów.

Wymieszaj składniki razem w misce.

Wlej ketchup do jednorazowej, foliowej formy do pieczenia ciasta.

Ketchup włóż do wędzarni i wędź przez 2 godziny, mieszając ketchup po każdej godzinie.

Po uwędzeniu dolać odrobinę wody, jeśli sos jest gęstszy niż chcemy.

Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.

Whisky
Dąb

Bisquettes z dębu whisky dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.

Shop Now