Smoked Prosciutto Filet

Wędzony Szynka prosciutto Filet



Kolacja stekowa, to klasyczne danie, które wszyscy znamy. Uczymy się w branży spożywczej, że to rozwijające się pokolenie uwielbia umieszczać nowe spiny na klasycznych potrawach. Podczas gdy krój mięsa owinięty boczkiem nie jest nowym graczem w grze, zachęcam do podniesienia następnej nocy stekowej z tym daniem. Wędzony filet prosciutto. Cienkie, delikatne prosciutto kurczą się i uszczelnia masło i przyprawy w stek. Moja żona i ja dobrze się bawiliśmy na Instagramie i gotowanie tego dania z tobą w naszej kuchni. Więc włóż nowy spin na stary klasyk na następny stek i wypróbuj ten przepis! Szczęśliwe palenie!

Ingredients

2 8 filetów stekowych Oz

2 opakowania prosciutto

1 Brazylijska marynata stekowa

1 łyżka soli morskiej

¼ szklanki wody

1 łyżka białego octu winnego

¼ szklanki oliwy z oliwek

4 łyżki masła

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Bradley Smoker Nieprzywierające maty silikonowe

    Narzędzia dla palaczy Bradley

    Trio Timesticków Thermoworks

    Thermoworks Thermapen One

    Ustawienia palacza Bradley:

    Drewno: Piwo

    Temperatura: 226°F (107,8°C)

    Timer dymu: 60 minut

    Timer: 120 minut

    Preparation

    Zamarynuj stek — w małej misce dodaj 1 opakowanie marynaty brazylijskiej i ¼ szklanki wody. ¼ szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżka białego octu winnego i wymieszaj. Czas zamarynować stek – dodajemy stek do dziobu, przykrywamy i schładzamy w lodówce przez 6 godzin.

    Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.

    Weź filety ze steków i połóż je na desce do krojenia. Weź 2 łyżki masła, połóż na wierzchu steku i zawiń cały stek w prosciutto. Upewnij się, że stek nie ma otworów, aby masło nie wyciekło.

    Gotuj w wędzarni Bradley przez około 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 65,6°C.

    Wyjmij z wędzarni i pokrój w małe paski. Posyp stek solą morską i ciesz się smakiem!

    Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa

    Piwo
    Drewno

    Biszkiety piwne dla palaczy Bradley

    Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.

    Shop Now