Wędzony Szynka prosciutto Filet
Kolacja stekowa, to klasyczne danie, które wszyscy znamy. Uczymy się w branży spożywczej, że to rozwijające się pokolenie uwielbia umieszczać nowe spiny na klasycznych potrawach. Podczas gdy krój mięsa owinięty boczkiem nie jest nowym graczem w grze, zachęcam do podniesienia następnej nocy stekowej z tym daniem. Wędzony filet prosciutto. Cienkie, delikatne prosciutto kurczą się i uszczelnia masło i przyprawy w stek. Moja żona i ja dobrze się bawiliśmy na Instagramie i gotowanie tego dania z tobą w naszej kuchni. Więc włóż nowy spin na stary klasyk na następny stek i wypróbuj ten przepis! Szczęśliwe palenie!
Ingredients
2 8 filetów stekowych Oz
2 opakowania prosciutto
1 Brazylijska marynata stekowa
1 łyżka soli morskiej
¼ szklanki wody
1 łyżka białego octu winnego
¼ szklanki oliwy z oliwek
4 łyżki masła
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Bradley Smoker Nieprzywierające maty silikonowe
Narzędzia dla palaczy Bradley
Trio Timesticków Thermoworks
Thermoworks Thermapen One
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: Piwo
Temperatura: 226°F (107,8°C)
Timer dymu: 60 minut
Timer: 120 minut
Preparation
Zamarynuj stek — w małej misce dodaj 1 opakowanie marynaty brazylijskiej i ¼ szklanki wody. ¼ szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżka białego octu winnego i wymieszaj. Czas zamarynować stek – dodajemy stek do dziobu, przykrywamy i schładzamy w lodówce przez 6 godzin.
Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.
Weź filety ze steków i połóż je na desce do krojenia. Weź 2 łyżki masła, połóż na wierzchu steku i zawiń cały stek w prosciutto. Upewnij się, że stek nie ma otworów, aby masło nie wyciekło.
Gotuj w wędzarni Bradley przez około 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 65,6°C.
Wyjmij z wędzarni i pokrój w małe paski. Posyp stek solą morską i ciesz się smakiem!
Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now