Smoked Carnitas with tropical guacamole

Wędzony Carnitas wieprzowa z przepisem na tropikalne guacamole



Smoked Pork Carnitas to jeden z najlepszych sposobów na przygotowanie łopatkowego barku, tyłka czy ostrze. Mięso jest delikatne i soczyste wewnątrz i chrupiące na brzegach. W parze ze świeżym guacamolem jest po prostu nieodparte.

Ingredients

1 Pieczeń wieprzowa (tyłek, łopatka lub łopatka)

3 łyżki cukru

2 łyżki soli

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki czosnku w proszku

2 łyżeczki suszonego oregano

2 łyżeczki zmielonego proszku chipotle

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżeczki mielonej kolendry

3 Awokado

1 Limonka – wyciśnięta sok

1 średni pomidor – pokrojony w kostkę

½ Ananas – obrany i wydrążony

2 papryczki Jalapeno – wydrążone i posiekane

12 Miękkich skorup tortilli (lub więcej) – mąka lub kukurydza

Preparation

Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie przyprawy. Obficie natrzyj mieszaniną przypraw całą pieczeń wieprzową.

Ustaw wędzarnię na 225°F przy użyciu wybranych drewnianych biszkietów.

Wędzić pieczeń wieprzową, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 195°C°F. Może to zająć 14–18 godzin, w zależności od temperatury zewnętrznej.

Pokrój wieprzowinę w cienkie paski, pozbywając się tłuszczu i kości.

Przygotuj tropikalne guacamole, usuwając miąższ z awokado i włóż go do średniej wielkości miski. Rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Wyciśnij sok z limonki i wymieszaj go z puree z awokado. Wymieszać z pokrojonym w kostkę pomidorem, ananasem i posiekaną papryczką jalapeno.

Zrób carnitas, kładąc trochę szarpanej wieprzowiny na miękkiej tortilli. Na wierzch połóż odrobinę tropikalnego guacamole.