UK Smoked Back Bacon Recipe

UK wędzone Bekon do tyłu Przepis



To jest przepis, który nazywam wędzonym boczkiem wędzonym w Wielkiej Brytanii, ponieważ boczek pleców jest naszym ulubionym w Wielkiej Brytanii. Oczywiście mamy inne cięcia, takie jak Streaky. Robię to od kilku lat, dostosowując przepis. W rezultacie myślę, że dostałem dla mnie coś, co wydaje się ostateczne. Możesz zmienić lekarstwo na wybór personelu. Chociaż uzyskuję z tym dobre spójne wyniki, uważam, że ten przepis jest prawdopodobnie bardziej interesujący dla użytkowników brytyjskich Bradley. W każdym razie w ten sposób robię wędzony boczek.

Ingredients

Schab wieprzowy

Sugeruję, abyś zapytał lokalnego rzeźnika i powiedział mu, co robisz.

I odwrotnie, supermarkety mają w ofercie idealnie odpowiednią ilość schabu wieprzowego.

Idealną wagą jest schab wieprzowy o wadze około 2,5 kg.

Laycock's Sweet Dry Cure (dostawca z Wielkiej Brytanii: Weschenfelders)

Preparation

Mięso obetnij ze skóry, zostawiając kilkumilimetrową warstwę tłuszczu.

Umyć w zimnej wodzie, następnie dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.

Zważ polędwiczkę wieprzową, a następnie odważ Laycock's Sweet Dry Cure z proporcją 7,3%. (np. 2,5 kg / 2500 gramów schabu wymaga 183 gramów peklowania)

Dokładnie wetrzyj utwardzacz w mięso, zapewniając jego całkowite pokrycie. Większość idzie po stronie mięsnej, mniejsza ilość po stronie tłustej (w proporcji ok. 75:25)
Włóż polędwicę wieprzową tłuszczem do dołu do szczelnie zamykanego plastikowego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością, a następnie włóż do lodówki pod kątem, aby umożliwić odcieknięcie płynu.

Schab peklowany na sucho przez 5 – 7 dni, im dłużej peklujemy, tym boczek jest suszony.

Co kilka dni odlać płyn i wyrzucić.

Po 5 – 7 dniach mięso dokładnie umyj w kilkukrotnych zmianach zimnej wody, następnie pozostaw w świeżej zimnej wodzie do namoczenia na około 30 minut. Dokładnie osusz.

Wędź na zimno w Bradley Smoker przy użyciu biszkietów dębowych przez 4 godziny.

Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny, aby mięso osiadło po peklowaniu i wędzeniu.

Pokrój zgodnie z wymaganiami, sugerowana grubość około 3 – 4 mm.

Zamknąć próżniowo, około pół tuzina podkładek w opakowaniu.

Końcówki skrawków zamykamy próżniowo, świetnie nadają się do zup, omletów i innych potraw.

Zamknięte opakowania bekonu można przechowywać do 4 – 6 tygodni. Jednak oryginalne mięso musi być najwyższej jakości, świeże i przygotowane w sposób higieniczny, aby osiągnąć optymalny okres przydatności do spożycia po zapakowaniu próżniowym. Cała łatwo psująca się żywność musi być przechowywana w lodówce.

Gotuj przed jedzeniem.

Opakowania można zamrozić, jeśli nie zostaną zjedzone w ciągu kilku tygodni, co jest mało prawdopodobne!

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now