Klon Boczek
Ugotuj i podawaj paski bekonu klonowego jako część śniadania lub pokrój i użyj do przystawek lub jako polewy do burgerów.
Ingredients
EQ wieprzowego brzucha lub lekarstwo „równowagi”:
2% soli morskiej
0,25% natychmiastowego utwardzania „Praski proszek”
Aromaty:50 g pieprzu białego
100 g miękkiego brązowego cukru
100 g cukru klonowego lub 100% syropu klonowego
Preparation
Metoda:
Aby uzyskać kurację EQ, pomnóż wagę boczku wieprzowego w gramach x 2% soli
Aby uzyskać kurację EQ, pomnóż wagę boczku wieprzowego w gramach x 0,25% Instant Cure nr 1 (jeśli nie masz pewności, skorzystaj z kalkulatora EQ Cure Online, aby uzyskać pomoc)
Połącz składniki kuracji EQ z aromatami i natrzyj cały brzuch. Zapieczętuj brzuch wieprzowy i włóż do lodówki na około 10 dni, w zależności od grubości boczku.
Spłucz utwardzacz i pozostaw bez przykrycia na drucianej kratce w lodówce do wyschnięcia na noc.
Wędź boczek wieprzowy na zimno przez 10 godzin, używając bisquettes o smaku hikorowym lub dębowym.
Pozostaw bez przykrycia na drucianej kratce w lodówce na 10 godzin lub na noc.
Wędź boczek wieprzowy na zimno przez kolejne 10 godzin, używając bisquettes o smaku Hickory lub Oak Bradley.
Pozostaw bez przykrycia na drucianej kratce w lodówce na 10 godzin lub na noc.
Pokrój i ciesz się.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now