3-2-1 RIBS Jak-jak gotować Żeberka wieprzowe z grilla
Rozkoszuj się przepyszną dobrocią tych żebra tylnych BBQ BBQ! Z doskonale zrównoważonym wcieraniem soli koszernej, czarnego pieprzu i papryki, żeberka te są powolne przez 7 godzin, wypite sosem BBQ, a następnie ponownie wędzone przez dodatkową godzinę dla smaku, który jest po prostu nieodparty.
Ingredients
2 żeberka z tyłu
Folia aluminiowa
Sos grilowy
Do wcierania:
⅓ Ksól osherowa
⅓ Gruby czarny pieprz
⅓ Paprika
Preparation
Podejdź do wąskiego końca żeberek, chwyć membranę ręcznikiem papierowym i wyciągnij ją.
Nałóż dużą ilość kremu na oba tylne żebra, pamiętaj o wmasowaniu go w tylne żebra.
Połóż żeberka na ruszcie i włóż je do wędzarni. Ustaw czas gotowania na 225ºF. (107ºC), gotuj 7 godzin, wędź 3 godziny i dodaj 9 biszkoptów hikorowych.
Podczas gdy żeberka się dymią, wyjmij dwie warstwy folii aluminiowej na żeberka (2 folie aluminiowe na żebro).
Gdy żeberka skończą się wędzić przez 1 godzinę, wyjmij je, gdy wędzarnia wciąż pracuje. Żeberka zawiń w podwójną folię aluminiową i włóż do wędzarni na kolejną godzinę.
Po kolejnej godzinie wędzenia wyjmij je, wyjmij żeberka z folii aluminiowej i dodaj sos bbq.
Ostrożnie wyjmij żeberka BBQ i połóż je na ruszcie, wędz i gotuj przez kolejną godzinę.
Wyjmij żeberka z stojaka, połóż je na talerzu i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Palę z Joe
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now