Jim Beam Smoked Black Beans and Corn recipe

Jim Beam palił Czarna fasola i kukurydza



Zdrowy i świetny posiłek smakowy, który podaje cztery. Whisky Oak Wood poprawia smak i zapach.

Ingredients

1 funt boczku, pokrojony na małe kawałki

2 cebule, pokrojone w kostkę

4-6 papryczek jalapeno, wydrążonych i pokrojonych w drobną kostkę

2 puszki czarnej fasoli, opłukane i odsączone

2 puszki kukurydzy, odsączone

1 1/2 szklanki brązowego cukru

2 1/2 szklanki ketchupu

2 łyżki sosu Worcestershire

1/4 szklanki bourbona Jim Beam

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

2 łyżeczki chili w proszku

1/2 łyżeczki musztardy w proszku

1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

Preparation

Na patelni na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie ugotowany i zacznie chrupnąć. Odcedź około połowy tłuszczu, dodaj cebulę i papryczki jalapeno. Smażyć, często mieszając, aż cebula i papryka będą miękkie. Odłożyć na bok.

Ustaw wędzarnię na 250-275 F, używając biszkietów drewnianych Jim Beam.

Wymieszaj pozostałe składniki w dużej misce i dodaj mieszankę bekonu, cebuli i papryczki jalapeno. Rozłóż na dużej folii do lasagne lub na innej blasze, którą można włożyć do wędzarni.

Umieść patelnię do lasagne na stojaku wędzarniczym i umieść stojak na wędzarni Bradley. Wędzić przez około 3 godziny. Sos powinien zacząć nieco gęstnieć i wydzielać wspaniały aromat. W trakcie wędzenia zamieszaj raz lub dwa razy.

Whisky
Dąb

Bisquettes z dębu whisky dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.

Shop Now