Jim Beam palił Czarna fasola i kukurydza
Zdrowy i świetny posiłek smakowy, który podaje cztery. Whisky Oak Wood poprawia smak i zapach.
Ingredients
1 funt boczku, pokrojony na małe kawałki
2 cebule, pokrojone w kostkę
4-6 papryczek jalapeno, wydrążonych i pokrojonych w drobną kostkę
2 puszki czarnej fasoli, opłukane i odsączone
2 puszki kukurydzy, odsączone
1 1/2 szklanki brązowego cukru
2 1/2 szklanki ketchupu
2 łyżki sosu Worcestershire
1/4 szklanki bourbona Jim Beam
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
2 łyżeczki chili w proszku
1/2 łyżeczki musztardy w proszku
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
Preparation
Na patelni na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie ugotowany i zacznie chrupnąć. Odcedź około połowy tłuszczu, dodaj cebulę i papryczki jalapeno. Smażyć, często mieszając, aż cebula i papryka będą miękkie. Odłożyć na bok.
Ustaw wędzarnię na 250-275 F, używając biszkietów drewnianych Jim Beam.
Wymieszaj pozostałe składniki w dużej misce i dodaj mieszankę bekonu, cebuli i papryczki jalapeno. Rozłóż na dużej folii do lasagne lub na innej blasze, którą można włożyć do wędzarni.
Umieść patelnię do lasagne na stojaku wędzarniczym i umieść stojak na wędzarni Bradley. Wędzić przez około 3 godziny. Sos powinien zacząć nieco gęstnieć i wydzielać wspaniały aromat. W trakcie wędzenia zamieszaj raz lub dwa razy.
Whisky
Dąb
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.
Shop Now