Smoked Marinated Eggplant Recipe

Wędzony Marynowany bakłażan



Od samego początku skóra jest nadal delikatna, ale kiedy się ochłodzi, wydaje się, że się zaostrza, i utrudnia jeść, jeśli używasz bakłażana w kanapkach.

Ingredients

4 bakłażany graffiti lub inne azjatyckie rodzaje bakłażanów, lub 2 średnie bakłażany (może być konieczne posolenie)

4 duże ząbki czosnku, posiekane

4 łyżki posiekanej świeżej bazylii lub 2 łyżki suszonej

Po 4 łyżki octu balsamicznego i oliwy z oliwek

Sól i pieprz do smaku

Preparation

W małej misce wymieszaj czosnek, bazylię, ocet balsamiczny, sól i pieprz i odstaw na 15 minut. Następnie dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.

Jeśli planujesz podawać bakłażana na ciepło, przygotuj dodatkową marynatę. Zobacz sugestie dotyczące serwowania.

Uwielbiam smak skórki bakłażana, ale palenie w niskiej temperaturze powoduje twardnienie nawet najcieńszej skóry. Musiałam więc pójść na kompromis i obrać bakłażana w paski, zostawiając kawałek skórki.

Pokrój w okrągłe plastry o grubości 1/4 cala.

Bakłażana włóż do dużej miski i zalej marynatą.

Dokładnie i szybko wymieszaj, aby wszystkie kawałki były równomiernie pokryte z obu stron.

Pozostawić do marynowania na około 30 minut lub dłużej, od czasu do czasu mieszając.
Podczas marynowania bakłażana rozgrzej wędzarnię i generator dymu i podnieś temperaturę w komorze do 200°F.

Z bakłażanem na stojakach (zajmuje pełne dwa stojaki), umieść go w wędzarni i aplikuj od 40 minut do jednej godziny dymu jabłkowego.

Około 15 minut przed zakończeniem wędzenia rozgrzej grill do średniej mocy i posmaruj ruszt oliwą.

Po zakończeniu nadawania dymu przełóż bakłażana na grill.

Inne opcje to wykończenie bakłażana w wędzarni, pod brojlerem, upieczenie go w piekarniku lub podsmażenie na kuchence.

Grilluj plastry do miękkości; około 5 minut na stronę. Po upieczeniu przełóż do dużej miski i lekko posmaruj oliwą z oliwek.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now