Wędzony wegetarianin Czerwony pieprz Przepis
Szukasz obfitego, aromatycznego przepisu chili, który jest w 100% bez mięsa? Nasze wędzone wegetariańskie chili to tylko bilet! To danie, załadowane dymnymi, pikantnymi smakami i różnorodnymi warzywami, fasolą i przyprawami, z pewnością zaspokoi nawet najbardziej dedykowane mięsożerców.
Ingredients
1 puszka mieszanki fasoli chili i fasoli pinto
6-8 Słodka mini papryczka
1 szklanka wywaru warzywnego
1 puszka Rotel łagodna
½ słodkiej cebuli (pokrojonej w kostkę)
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka sosu chili Sriracha
1 łyżka sosu BBQ
1 łyżka miodu
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu
1 łyżeczka mielonego oregano
1 łyżeczka wegańskiej soli przyprawowej bez kurczaka
1 ½ łyżeczki papryki
3 łyżki chili w proszku
3 łyżki mielonego kminku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka wędzonej goudy w proszku
Do dekoracji: ser mieszany fiesta, kwaśna śmietana i świeża kolendra
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stolik dla palaczy Bradley
Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley
Narzędzia dla palaczy Bradley
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: dąb
Temperatura: 300°F (148,9°C)
Timer dymu: 140 minut
Timer: 140 minut
Preparation
Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.
Opłucz paprykę i cebulę. Pokrój je w kostkę według własnych upodobań. Wolę, żeby był prawie zmielony.
Do dużego garnka dodaj wszystko z powyższej listy składników i umieść w wędzarni Bradley Smoker.
Wędź przez 140 minut w temperaturze 300°F (148,9°C).
Dodaj wybrane dodatki i ciesz się smakiem!
Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa