Smoked Vegetarian Chili

Wędzony wegetarianin Czerwony pieprz Przepis



Szukasz obfitego, aromatycznego przepisu chili, który jest w 100% bez mięsa? Nasze wędzone wegetariańskie chili to tylko bilet! To danie, załadowane dymnymi, pikantnymi smakami i różnorodnymi warzywami, fasolą i przyprawami, z pewnością zaspokoi nawet najbardziej dedykowane mięsożerców.

Ingredients

1 puszka fasolki chili (czarna fasola w sosie chili)


1 puszka mieszanki fasoli chili i fasoli pinto

6-8 Słodka mini papryczka

1 szklanka wywaru warzywnego

1 puszka Rotel łagodna

½ słodkiej cebuli (pokrojonej w kostkę)

1 łyżka ketchupu

1 łyżeczka sosu chili Sriracha

1 łyżka sosu BBQ

1 łyżka miodu

¼ łyżeczki pieprzu cayenne

¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu

1 łyżeczka mielonego oregano

1 łyżeczka wegańskiej soli przyprawowej bez kurczaka

1 ½ łyżeczki papryki

3 łyżki chili w proszku

3 łyżki mielonego kminku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka wędzonej goudy w proszku

Do dekoracji: ser mieszany fiesta, kwaśna śmietana i świeża kolendra

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stolik dla palaczy Bradley

Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley

Narzędzia dla palaczy Bradley

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienia palacza Bradley:

Drewno: dąb

Temperatura: 300°F (148,9°C)

Timer dymu: 140 minut

Timer: 140 minut

Preparation

Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.

Opłucz paprykę i cebulę. Pokrój je w kostkę według własnych upodobań. Wolę, żeby był prawie zmielony.

Do dużego garnka dodaj wszystko z powyższej listy składników i umieść w wędzarni Bradley Smoker.

Wędź przez 140 minut w temperaturze 300°F (148,9°C).

Dodaj wybrane dodatki i ciesz się smakiem!

Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa