Wędzony Kukurydza na kolbie
Podawaj jako zdrowe dodatkowe danie lub jako główne danie dla twoich wegetariańskich przyjaciół. W każdym razie wędzona kukurydza na kolbie jest pyszna. Użyj drewna pekan, aby uzyskać lepszy smak.
Ingredients
6 Kłosy kukurydzy
W przypadku masła złożonego Cajun:
½ szklanki niesolonego masła o temperaturze pokojowej
Skórka otarta z 1 limonki
2 łyżki przyprawy cajun
2 łyżeczki papryki
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
Szczypta soli
Bisquettes o smaku Bradleya – orzech pekan
Preparation
Oderwij wiele warstw łuski, pozostawiając jedną lub dwie warstwy pokrywające wszystkie strony kukurydzy. Zapobiegnie to wysychaniu kukurydzy i umożliwi przedostawanie się dymu.
Odetnij około 1 cala od końca do końca kolby (końca, na którym widać jedwab).
Rozgrzej wędzarnię do 225°F z Pecan Bisquettes.
Umieścić kłosy w wędzarni i wędzić przez 2 godziny.
Wymieszaj składniki na masło złożone Cajun.
Wyjmij z wędzarni i posmaruj masłem Cajun.
Przepis: Lena Clayton
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now