Smoked Corn on the Cob

Wędzony Kukurydza na kolbie



Podawaj jako zdrowe dodatkowe danie lub jako główne danie dla twoich wegetariańskich przyjaciół. W każdym razie wędzona kukurydza na kolbie jest pyszna. Użyj drewna pekan, aby uzyskać lepszy smak.

Ingredients

6 Kłosy kukurydzy

W przypadku masła złożonego Cajun:

½ szklanki niesolonego masła o temperaturze pokojowej

Skórka otarta z 1 limonki

2 łyżki przyprawy cajun

2 łyżeczki papryki

¼ łyżeczki czarnego pieprzu

Szczypta soli

Bisquettes o smaku Bradleya – orzech pekan

Preparation

Oderwij wiele warstw łuski, pozostawiając jedną lub dwie warstwy pokrywające wszystkie strony kukurydzy. Zapobiegnie to wysychaniu kukurydzy i umożliwi przedostawanie się dymu.

Odetnij około 1 cala od końca do końca kolby (końca, na którym widać jedwab).

Rozgrzej wędzarnię do 225°F z Pecan Bisquettes.

Umieścić kłosy w wędzarni i wędzić przez 2 godziny.

Wymieszaj składniki na masło złożone Cajun.

Wyjmij z wędzarni i posmaruj masłem Cajun.

Przepis: Lena Clayton

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now