Pumpkin Soup Recipe

Zupa dyniowa Przepis



Rozgrzej tej jesieni dzięki pocieszającej misce wędzonej zupy dyniowej, wykonanej za pomocą palacza p10 Bradleya i mieszanki ocieplających przypraw, takich jak kminek i chili proszek chili. Wędzona miazga dyniowa, cebula i marchewki gotowane w bulionie warzywnym i mieszane z gładką konsystencją - ten przepis jest idealną równowagą zadymionych, słodkich i pikantnych.

Ingredients

½ dyni

2 liście laurowe

2 Żółte cebule

3 Posiekane marchewki

4 szklanki bulionu warzywnego

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka mielonego kminku

1 łyżeczka chili w proszku chipotle

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

    Narzędzia Bradleya Smokera

    Trio timesticków Thermoworks

    Thermoworks thermapen jeden

    Ustawienia palacza Bradley:

    Bisquette: Mieszanka myśliwego

    Temperatura: 226°F (107.8°C)

    Minutnik dymu: 46 minut

    Timer: 46 minut

    Preparation

    Ustaw Bradley Smoker na wymienione ustawienia.

    Do wędzarni dodaj ½ dyni, marchewki i cebuli i wędz. Usuń po 45 minutach.

    Wytnij miąższ dyni (użyj tylko miąższu), a cebulę pokrój na małe kawałki.

    W dużym garnku dodać miazgę dyniową, posiekaną cebulę, posiekaną marchewkę, bulion warzywny, sól, pieprz, mielony kminek, sproszkowane chili chipotle i dusić, aż warzywa zmiękną (około 30 minut).

    Używając emulgatora, zmiksuj wszystkie warzywa na gładką konsystencję.

    Opcjonalnie — jeśli wolisz zupy o bardziej płynnej konsystencji, możesz wykonać ten krok. Za pomocą sitka wlać zupę na sitko, aby wyciągnąć miąższ.

    Cieszyć się!

    Przepis wg Bryan Edwards – smakosz nastroju, Tulsa

    Huntera
     Mieszanka

    Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

    Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

    Shop Now