Zupa dyniowa Przepis
Rozgrzej tej jesieni dzięki pocieszającej misce wędzonej zupy dyniowej, wykonanej za pomocą palacza p10 Bradleya i mieszanki ocieplających przypraw, takich jak kminek i chili proszek chili. Wędzona miazga dyniowa, cebula i marchewki gotowane w bulionie warzywnym i mieszane z gładką konsystencją - ten przepis jest idealną równowagą zadymionych, słodkich i pikantnych.
Ingredients
½ dyni
2 liście laurowe
2 Żółte cebule
3 Posiekane marchewki
4 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka chili w proszku chipotle
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienia palacza Bradley:
Bisquette: Mieszanka myśliwego
Temperatura: 226°F (107.8°C)
Minutnik dymu: 46 minut
Timer: 46 minut
Preparation
Ustaw Bradley Smoker na wymienione ustawienia.
Do wędzarni dodaj ½ dyni, marchewki i cebuli i wędz. Usuń po 45 minutach.
Wytnij miąższ dyni (użyj tylko miąższu), a cebulę pokrój na małe kawałki.
W dużym garnku dodać miazgę dyniową, posiekaną cebulę, posiekaną marchewkę, bulion warzywny, sól, pieprz, mielony kminek, sproszkowane chili chipotle i dusić, aż warzywa zmiękną (około 30 minut).
Używając emulgatora, zmiksuj wszystkie warzywa na gładką konsystencję.
Opcjonalnie — jeśli wolisz zupy o bardziej płynnej konsystencji, możesz wykonać ten krok. Za pomocą sitka wlać zupę na sitko, aby wyciągnąć miąższ.
Cieszyć się!
Przepis wg Bryan Edwards – smakosz nastroju, Tulsa
Huntera
Mieszanka
Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.
Shop Now