Wędzony Czosnek Przepis
Jem dużo czosnku, a jednym z moich ulubionych sposobów przygotowania czosnku jest pieczenie go. Ale kiedy chcę podać danie takie jak tłuczone ziemniaki lub mój ulubiony przepis na zupę, trochę dodatkowy czynnik mniam dodaj wędzony czosnek.
Ingredients
1 cebula czosnku
½ oliwy z oliwek
Szczypta soli
Preparation
Odetnij samą górę główki czosnku, aby odsłonić górę każdego ząbka czosnku.
Cebulę natrzeć oliwą z oliwek i posypać z wierzchu solą.
Umieść czosnek w wędzarni nagrzanej do temperatury 150-165°F i wędź przez około 1 godzinę.
Wyjmij czosnek z wędzarni i zawiń główkę w folię aluminiową.
Włóż cebulę z czosnkiem z powrotem do wędzarni na około 1 godzinę, aż goździki będą miękkie (lubię wędzić czosnek podczas wędzenia innych rzeczy w niższych temperaturach, takich jak kiełbaski lub ryby, ponieważ większość smaków bisquette dobrze się sprawdza).
Wyjmij czosnek z wędzarni i dodaj goździki do ulubionych przepisów, resztę czosnku przechowuj w lodówce do 1 tygodnia.