Wędzony Ziemniaki Przepis
Jeśli szukasz łatwego przystawki do stworzenia dla swojej rodziny i przyjaciół; nie szukaj dalej. Wędzone ziemniaki smakują jak żadne inne ziemniaki. Używam tego prostego przepisu, aby zaimponować mojej rodzinie, gdy mamy ochotę na ziemniaki. Palanie ziemniaków jest jak twój ulubiony podkoszulek, którego nigdy nie pozbędziesz się w swojej szafie. Możesz je ubrać lub w dół, ale tak czy inaczej, pozostawią Twoi goście, którzy chcą więcej. W moim przepisie używam palacza Bradleya (palacza elektrycznego), aby móc osiągnąć ten doskonały smak dymu.
Ingredients
6 Rude Ziemniaki
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżeczki soli morskiej
Dodatki:
6 łyżek masła
6 łyżek kwaśnej śmietany
6 łyżka pokruszony ser Coby Jack
1 łyżeczka szczypiorku
Ustawienia palacza Bradley:
Czas gotowania: 2 godziny minuty
Czas palenia: 2 godziny
Temperatura gotowania: 230°F
Smak drewna bisquette: Mesquite
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 230°F i wstawić drewno do wędzenia na 2 godziny. Do wędzonych ziemniaków użyłem drewna Mesquite.
Oczyść ziemniaki pod wodą i osusz je.
Aby ziemniak nie eksplodował w wędzarni, zrób dziury w ziemniakach za pomocą widelca z każdej strony.
Posmaruj każdego ziemniaka oliwą z oliwek na skórze (pomoże to ziemniakom zachować wilgoć).
Posyp każdą skórkę ziemniaka solą morską (część odpadnie i nie ma w tym nic złego)
Czas zapalić! Połóż ziemniaki na swoim Palacz Bradleya i gotuj przez 2 godziny lub do momentu, aż będzie można je łatwo przekłuć widelcem.
Dodaj wybrane dodatki. Użyłam masła, kwaśnej śmietany, tartego sera, domowego sosu BBQ i posiekanego szczypiorku. Włóż ponownie do wędzarni na 5 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Moody smakosz Tulsa
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now