Wędzony Brukselka
Rozkoszuj się nieodpartymi smakami tych wędzonych brukselki, które są doskonałą mieszanką dymowania i delikatności. Z prostą przyprawą i mżawką balsamicznej glazury, zwieńczonej kremowym serem z jagnięcy, każdy kęs jest wybuchem pikantnej rozkoszy, która sprawi, że pragniesz więcej.
Ingredients
10 brukselki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przyprawa
1 łyżeczka soli morskiej
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki masła
Kremowy serek do siekania jagnięciny
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stolik dla palaczy Bradley
Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: Piwo
Temperatura: 226°F (107.8°C)
Timer dymu: 60 minut
Timer: 120 minut
Preparation
Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.
Umyj i pokrój brukselkę na pół lub na ćwiartki.
W średniej misce dodaj brukselkę, oliwę z oliwek, sól, pieprz, roztopione masło i wymieszaj.
Połóż powlekane brukselki na stojaku wędzarni i umieść je w wędzarni. Ustaw minutnik na 70 minut.
Wędź brukselkę do miękkości (sprawdź widelcem), w razie potrzeby gotuj przez dodatkowe 10 minut.
Odłóż brukselkę na kilka minut, aby ostygła. Skrop każdą brukselkę glazurą balsamiczną, zetrzyj ser na kiełkach i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: MoodieFoodieTulsa
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now