Smoked Brussel Sprouts Recipe

Wędzony Brukselka



Rozkoszuj się nieodpartymi smakami tych wędzonych brukselki, które są doskonałą mieszanką dymowania i delikatności. Z prostą przyprawą i mżawką balsamicznej glazury, zwieńczonej kremowym serem z jagnięcy, każdy kęs jest wybuchem pikantnej rozkoszy, która sprawi, że pragniesz więcej.

Ingredients

10 brukselki

2 łyżki oliwy z oliwek

Przyprawa

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki masła

Kremowy serek do siekania jagnięciny

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stolik dla palaczy Bradley

Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienia palacza Bradley:

Drewno: Piwo

Temperatura: 226°F (107.8°C)

Timer dymu: 60 minut

Timer: 120 minut

Preparation

Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.

Umyj i pokrój brukselkę na pół lub na ćwiartki.

W średniej misce dodaj brukselkę, oliwę z oliwek, sól, pieprz, roztopione masło i wymieszaj.

Połóż powlekane brukselki na stojaku wędzarni i umieść je w wędzarni. Ustaw minutnik na 70 minut.

Wędź brukselkę do miękkości (sprawdź widelcem), w razie potrzeby gotuj przez dodatkowe 10 minut.

Odłóż brukselkę na kilka minut, aby ostygła. Skrop każdą brukselkę glazurą balsamiczną, zetrzyj ser na kiełkach i ciesz się smakiem!


Przepis autorstwa: MoodieFoodieTulsa

Piwo
Drewno

Biszkiety piwne dla palaczy Bradley

Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.

Shop Now