Grilled tomatillo salsa and chips

Wędzony Grillowane salsy Przepis



Uwielbiam robić salsę. Zwłaszcza, gdy zima zaczyna się rozpocząć, myślę, że przypomina mi to dawno minęły letnie dni, kiedy mój palacz Bradleya biegał prawie codziennie. Możesz zrobić salsy z prawie wszystkiego. Grillowanie składników najpierw nadaje mu świeże dymne spin do świeżych smaków, które zaimponują prawie wszystkim. Wypróbuj którykolwiek z tych salsów i jestem pewien, że się zgodzisz!

Ingredients

Grillowana salsa verde:

6 pomidorów

1 papryczka Jalapeno

2 łyżki świeżej kolendry, grubo posiekanej

¼ białej cebuli, posiekanej

¼ łyżeczki soli

Grillowana salsa kukurydziana:

2 Kłosy kukurydzy

¼ cebuli, posiekanej

2 pomidory; posiekane i pokrojone w kostkę

1 papryczka Jalapeno; mielone (i pozbawione nasion, jeśli chcesz łagodniejszą salsę)

Sok i skórka z 1 limonki

¼ szklanki świeżej kolendry; posiekana

Sól pieprz

Preparation

Grillowana salsa verde:

Usuń łuski z pomidorów i połóż je na rozgrzanym grillu.

Grilluj pomidory, aż się zrumienią (około 5 minut, obracając w połowie czasu).

Połącz pomidory, jalapeno i kolendrę w robocie kuchennym, aż uzyskasz grube puree.

Wymieszaj białą cebulę i sól i podawaj!

Grillowana salsa kukurydziana:

Pozostaw łuskę na kukurydzy i grilluj na rozgrzanym grillu, aż się dobrze zwęgli.

Usuń łuskę i jedwab i umieść kukurydzę na grillu na kolejne 3-5 minut, lekko zwęglając samą kukurydzę.

Odetnij kolbę kukurydzy.

Połącz ziarna kukurydzy i pozostałe składniki w misce, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Cieszyć się!!

Leny Clayton