Wędzony Kukurydza na kolbie Przepis
Rozkoszuj się dymną i aromatyczną rozkoszą doskonale wędzonej kukurydzy tym kuszącym przepisem. Po delikatnym namoczeniu i szczotkowaniu oliwą z oliwek kukurydza jest fachowo wędzona do perfekcji, co powoduje pyszne dodatkowe danie. Podawaj z klasycznym masłem i solą lub podnieś doświadczenie, przygotowując masło ziołowe z mieszanką świeżych ziół, aby uzyskać dodatkowy wybuch smaku.
Ingredients
6 do 12 kłosów kukurydzy z łuską
120 ml (½ c) oliwa z oliwek
1 pęczek drobno posiekanej zielonej cebuli
Woda
Preparation
Delikatnie odciągnij łuski z każdego ucha, usuń jedwab, ale nie łuski.
Kukurydzę włóż do dużego pojemnika i zalej wodą. Pozostawić do namoczenia na kilka godzin.
Wyjąć z wody i osuszyć.
Posmaruj każdy kłos kukurydzy oliwą z oliwek i posyp łyżeczką zielonej cebuli.
Odzyskaj kukurydzę wraz z łuską.
Metoda palenia:
Umieść kukurydzę na stojakach wędzarni.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 100°C (225°F).
Używając biszkietów o smaku olchowym, wędz i gotuj kukurydzę przez około 1-½ godziny, obracając raz w połowie.
Służyć:
Usuń łuski i podawaj z masłem i solą.
Aby uzyskać inne doznania smakowe, spróbuj zmieszać trochę masła ziołowego:
W małej misce wymieszaj masło i mieszankę ziół, takich jak szczypiorek, pietruszka, kolendra, estragon i/lub koper.
Napełnij ramekiny masłem ziołowym i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Olcha
drewno
Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.
Shop Now