Bacon wrapped smoked corn on cob

Bacon-Wrapped Smoked Corn on the Cob Recipe



Summer is just around the corner. Enjoy the warmer days and try this Bacon-Wrapped Smoked Corn on the Cob Recipe. They smoke well with many kinds of wood. Choose your favorite.

Ingredients

6 Kłosy kukurydzy - oczyszczone z łusek i jedwabiu

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka chili w proszku

½ łyżeczki pieprzu cayenne

12 plasterków bekonu

Preparation

Przetnij kłosy kukurydzy na pół.

W małej misce wymieszaj przyprawy. Całość posypujemy mieszanką przypraw.

Owiń każdą połówkę kolby kukurydzy jednym plasterkiem boczku.

Umieść owinięte kłosy kukurydzy na stojaku wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 275ºF przy użyciu wybranych biszkietów drewnianych.

Wędzić, aż kukurydza będzie miękka, a boczek chrupiący, około 1,5 godziny.

Przez Steve Cylka