Boston Baked Beans

Wędzone cukierki w stylu Boston-„Ized” Pieczona fasola Przepis



Przez lata używam Boston Fasols na własnej skórze. Wiesz co mam na myśli. Przechodząc przez suszoną fasolę szukającą małych kamieni i złych fasoli. Potem było to przez noc wchłaniania itp.

Pewnego dnia natknąłem się na markę fasoli, z którą czułem, że mogę pracować. Teraz mam dwa przepisy na tego rodzaju fasolę. Jednym z nich jest cięższy bez wędzony bostoński fasolka „ized”. Drugi jest lżejszy, ale jest „wędzony”. Poniższy przepis dotyczy wędzonej/ jaśniejszej fasoli.

Jeśli interesujesz się fasolą w stylu Teksasu, to nie są dla Ciebie.

Ta fasola będzie miała lekki smak dymu. Coś jak słodki mały akcent. Wiele lat temu zrobiłem 50 galonów na zewnętrzny ślub. Nie było dobrego galona do zabrania do domu.

Cieszyć się!
Olcy

Ingredients

1 szklanka zapakowanego ciemnobrązowego cukru

6 uncji melasy

4 Oz syrop klonowy – bursztynowy

Oryginalna fasolka po bretońsku 56 Oz w starym stylu

1 łyżka musztardy żółtej

2 łyżeczki musztardy suszonej

1 funt wysokiej jakości boczku

1 Dobrej wielkości cebula. Żółta lub biała – BEZ SŁODKIEJ cebuli

Preparation

Weź około 60% funta boczku wraz z obraną i pokrojoną na 6 kawałków cebulą.

Umieść je w wędzarni i wędź Maple przez 2 godziny. Temperatura pudełka 225°F.

Wędzony boczek i cebulę pokroić w kostkę.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki.

Mieszaj, aż będziesz mieć pewność, że brązowy cukier całkowicie się rozpuścił, a kolor jest jednolity.

Weź pozostały (niewędzony) boczek i przykryj wierzch fasoli.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 350°F. Piec 1 do 1½ godziny.

Wymieszaj fasolę. Dobrze je wymieszaj. Tutaj możesz go stracić, przegotowując fasolę. Nie ma nic gorszego niż suszona fasola „zmielona na cukier”.

Co 15 minut ponownie zamieszaj fasolę, ale co 15 minut będziesz także „testować” sos:

Usuń część sosu i umieść go w szklanej misce, aby ostygł.

Rozłóż go po bokach miski, obróć miskę na bok i jeśli sos nie spłynie, fasola jest gotowa.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now