Smoked Acorn Squash Recipe

Wędzony Squash żołędzi Przepis



Ten pyszny wędzony przepis na squash z żołędzi jest idealny na jesień! Przyprawione masło dodają ciepły, pocieszający smak, a proces palenia nasyca squash bogatym, dymnym smakiem.

Ingredients

1 duża dynia żołędziowa

5 ml (1 łyżeczka) oleju rzepakowego lub kukurydzianego

Posypka z masłem korzennym:

60 do 90 ml (4 do 6 łyżek) masła

10 ml (2 łyżeczki) brązowego cukru

5 ml (1 łyżeczka) cynamonu

3 ml (½ łyżeczka) gałka muszkatołowa

1 ml ( łyżeczka) pieprzu cayenne (opcjonalnie)

30 ml (2 łyżki) posiekanych orzechów pekan do dekoracji (opcjonalnie)

Preparation

Dynię przekrój na pół, ale nie usuwaj nasion. Nasiona pomagają utrzymać wilgotność dyni podczas gotowania. Nasmaruj olejem nacięte powierzchnie dyni i na zewnątrz.

Metoda palenia:

Używając biszkietów o smaku klonowym, podnieś temperaturę wędzarni Bradley do około 90°C do 105°C (200°F do 220°F). Przykryj stojaki wędzarni gazą i połóż dynię przeciętą stroną do dołu na stojakach w wędzarni.

Gotuj przez około 2 godziny lub do miękkości. Podczas gdy dynia się gotuje, rozpuść masło na małej patelni lub w małym naczyniu i dodaj brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i pieprz cayenne. Trzymaj masło w cieple, aż będzie potrzebne.

Służyć:

Po ugotowaniu dyni wyskrob nasiona z każdej połówki i pokrój ją na ćwiartki. Na każdy kawałek dyni nałóż łyżkę masła z przyprawami, posyp posiekanymi orzechami pekan i podawaj na gorąco.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now