Wędzony Baba Ganoush Przepis
Wędzony Baba Ganoush to tradycyjny rozprzestrzenianie się bakłażana, ale z dodatkowym dymnym smakiem. Podawaj ciepło lub zimno z pita lub warzywami. Lub w smacznym opakowaniu!
Ingredients
1 Bakłażan
⅓ szklanki tahini (masła sezamowego)
2-4 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
Sok i skórka z 1 cytryny
½ łyżeczki kminku
Sól i pieprz do smaku
Bisquettes o smaku Bradleya – olcha
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z dodatkiem Bisquettes Bradley Alder Flavour.
Przed włożeniem bakłażana do wędzarni na 2 godziny lub do momentu, aż będzie miękki, przebij kilka dziurek bakłażanem.
Obierz skórkę z bakłażana. Powinno to być łatwe do zrobienia, jeśli bakłażan jest w pełni ugotowany i zachowuje miąższ.
Dodaj ugotowany miąższ bakłażana i pozostałe składniki do blendera.
Mieszaj na gładką masę, w razie potrzeby dodając więcej oliwy z oliwek.
Podawać na ciepło lub na zimno z pitą lub warzywami. Lub w smacznym opakowaniu!
Przepis: Lena Clayton
Olcha
drewno
Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.
Shop Now