Smoky Baba Ganoush (Eggplant Dip)

Wędzony Baba Ganoush Przepis



Wędzony Baba Ganoush to tradycyjny rozprzestrzenianie się bakłażana, ale z dodatkowym dymnym smakiem. Podawaj ciepło lub zimno z pita lub warzywami. Lub w smacznym opakowaniu!

Ingredients

1 Bakłażan

⅓ szklanki tahini (masła sezamowego)

2-4 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

1 łyżka oliwy z oliwek

Sok i skórka z 1 cytryny

½ łyżeczki kminku

Sól i pieprz do smaku

Bisquettes o smaku Bradleya – olcha

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z dodatkiem Bisquettes Bradley Alder Flavour.

Przed włożeniem bakłażana do wędzarni na 2 godziny lub do momentu, aż będzie miękki, przebij kilka dziurek bakłażanem.

Obierz skórkę z bakłażana. Powinno to być łatwe do zrobienia, jeśli bakłażan jest w pełni ugotowany i zachowuje miąższ.

Dodaj ugotowany miąższ bakłażana i pozostałe składniki do blendera.

Mieszaj na gładką masę, w razie potrzeby dodając więcej oliwy z oliwek.

Podawać na ciepło lub na zimno z pitą lub warzywami. Lub w smacznym opakowaniu!

Przepis: Lena Clayton

Olcha
 drewno

Bisquettes olchowy dla palaczy Bradley

Olcha jest powszechnie stosowana do wędzonego łososia ze względu na jej łagodniejszy smak. Jednak dzięki lekkiemu, słodkiemu i piżmowemu smakowi jest to gładki aromat dymu, idealny do niemal każdego dania.

Shop Now