Rozpieszczony tatusia… wędzona Baba Ganoush Przepis
Rozpalone tatusia lub Baba Ganoush to przystawka. Chociaż podobny do Humusa, przygotowujesz go za pomocą tłuczonego gotowanego bakłażana, doprawionego oliwą z oliwek i Tahini. Gotowy, aby spróbować czegoś nowego?
Ten przepis daje około jednej filiżanki.
Ingredients
1 funt bakłażana
2 ząbki czosnku
2 łyżki świeżej pietruszki
Sok i skórka z jednej cytryny
2 łyżki tahini (masła z nasion sezamu)
2-4 łyżki oliwy z oliwek
Sól pieprz
Preparation
Bakłażany pokroić na ćwiartki i ułożyć skórą do dołu na stojaku wędzarniczym.
Wędź przez 2 godziny w temperaturze 200°F z bisquettesami hikorowymi.
Pozwól bakłażanowi ostygnąć, następnie usuń miąższ ze skórki widelcem i umieść go na sitku, aby usunąć nadmiar płynu.
Ząbki czosnku zmiel w robocie kuchennym (jeśli nie masz robota kuchennego, możesz zmielić czosnek i połączyć pozostałe składniki widelcem).
Dodaj miąższ bakłażana, sok i skórkę z cytryny oraz tahini i pulsacyjny robot kuchenny, aby uzyskać gruboziarnistą pastę.
Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
Dodać natkę pietruszki i pulsować kilka razy, aby lekko posiekać i połączyć.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z krakersami, tostami lub chipsami pita.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now