Smoked baba Ganoush recipe

Rozpieszczony tatusia… wędzona Baba Ganoush Przepis



Rozpalone tatusia lub Baba Ganoush to przystawka. Chociaż podobny do Humusa, przygotowujesz go za pomocą tłuczonego gotowanego bakłażana, doprawionego oliwą z oliwek i Tahini. Gotowy, aby spróbować czegoś nowego?

Ten przepis daje około jednej filiżanki.

Ingredients

1 funt bakłażana

2 ząbki czosnku

2 łyżki świeżej pietruszki

Sok i skórka z jednej cytryny

2 łyżki tahini (masła z nasion sezamu)

2-4 łyżki oliwy z oliwek

Sól pieprz

Preparation

Bakłażany pokroić na ćwiartki i ułożyć skórą do dołu na stojaku wędzarniczym.

Wędź przez 2 godziny w temperaturze 200°F z bisquettesami hikorowymi.

Pozwól bakłażanowi ostygnąć, następnie usuń miąższ ze skórki widelcem i umieść go na sitku, aby usunąć nadmiar płynu.

Ząbki czosnku zmiel w robocie kuchennym (jeśli nie masz robota kuchennego, możesz zmielić czosnek i połączyć pozostałe składniki widelcem).

Dodaj miąższ bakłażana, sok i skórkę z cytryny oraz tahini i pulsacyjny robot kuchenny, aby uzyskać gruboziarnistą pastę.

Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.

Dodać natkę pietruszki i pulsować kilka razy, aby lekko posiekać i połączyć.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z krakersami, tostami lub chipsami pita.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now