Wędzona ricotta nadziewana Rolls cukinii Przepis
Łatwy, zdrowy i pyszny. Te trzy słowa nie łączą się tak łatwo, mówiąc o przepisie. Ale po prostu wypróbuj tę ricotta nadziewaną cukinię, a zgodzisz się ze mną.
Ingredients
2 Cukinie średniej wielkości
1 szklanka ricotty
Skórka z jednej cytryny
1 łyżka świeżego/suchego koperku
Sól pieprz
Preparation
Cukinię ogol wzdłuż na plasterki za pomocą mandoliny lub (jeśli tak jak ja nie masz mandoliny w wyniku nieszczęśliwego wypadku z udziałem ciężkiego garnka i zlewu pełnego naczyń) obieraczki do warzyw.
Wymieszaj ricottę, skórkę z cytryny, koper i S&P.
Za pomocą dwóch łyżek (lub samych rąk) uformuj małą kulkę mieszanki ricotty i umieść ją na jednym końcu paska cukinii.
Owiń kulkę mieszanki ricotty wzdłuż paska cukinii.
Jeśli bułka nie chce się zwinąć, nabij ją wykałaczką.
Ułóż bułki na blasze aluminiowej stroną wierzchnią do góry (co oznacza, że z Twojego punktu widzenia nadzienie znajduje się w środku, a cukinia na obwodzie)
Wędzone bułki przez godzinę w temperaturze 200°F z biszkoptami hikorowymi.
Wyjmij z wędzarni i podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
CIESZYĆ SIĘ
Leny Clayton
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now