Plate of jalapeno poppers

Wędzone tandetne Bacon Jalapeño Przepis na poppers



Wypróbuj ten wędzony tandetny przepis na bekon jalapeno poppers. Następnie włóż kilka z nich do ust i poczuj oparzenie. Bekon, ser i jalapeños - czego nie kochać?

Trochę trudne będzie, aby Jalapenos stał na końcu, ale także dajemy instrukcje na ten temat. Użyj drewna preferencji, aby je palić, ale klon. Hickory lub Pecan będą działać dobrze.

Ingredients

10 papryczek Jalapeño

⅔ Kubek serka śmietankowego

⅔ Szklanka startego sera Cheddar

¼ szklanki cebuli – drobno posiekanej

1 łyżeczka chilli w proszku

½ łyżeczki czosnku w proszku

½ łyżeczki soli

10 plasterków boczku - ugotowanych i pokruszonych

6-9 Biszkiety z drewna Bradley Smoker

Preparation

Przygotować nadzienie serowe mieszając serek śmietankowy, ser cheddar, cebulę i przyprawy. Wmieszaj trochę kruszonki z bekonu, zostawiając trochę do posypania.

Wydrążyć papryczki jalapeno.

Napełnij paprykę masą serową i posyp pozostałą kruszonką z bekonu. Umieść je na stojaku/stojaku na jalapeno, tak aby stały. Umieść stojak/ruszt na stojaku Bradley Smoker

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (świetnie sprawdzają się orzechy pekan, klon lub hikora).

Wędź poppersy przez 2-3 godziny, w zależności od tego, jaki poziom wędzonego smaku chcesz uzyskać.

Uwaga: Do palenia poppersów jalapeno należy użyć specjalnego stojaka na poppersy lub stworzyć dla nich uchwyt. Użyłam aluminiowej patelni do lasagne, wycinając krzyżyki w dolnej części patelni, jak widać na powyższym obrazku. Złóż rogi nacięć w dół, aby utworzyć otwory wystarczająco duże, aby utrzymać paprykę w pozycji pionowej podczas palenia.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now