Podwójnie wędzone Ziemniaki Przepis
Ten przepis na podwójnie wędzone ziemniaki to coś innego, ponieważ pyszne dymne ziemniaki smakują z palenia.
Wszystko, co musisz zrobić, aby przygotować ten przepis, to palić/gotować ziemniaki przez 3 godziny z hikorowymi biisquettami. Wypełnij je i wróć do palacza przez kolejne 30 minut, aby stopić ser.
Ingredients
4 Rude ziemniaki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 szklanka tartego Monterey Jack Cheddar (i trochę do posypania)
1-2 łyżki papryczek jalapeno, pozbawionych nasion i pokrojonych w kostkę
4 uncje Serek śmietankowy, miękki
3 łyżki masła, miękkiego
3-4 zielone cebule, pokrojone w plasterki
6 Plasterki boczku, podsmażonego i pokruszonego
¼ szklanki ciężkiej śmietany do ubijania
2 łyżeczki czosnku w proszku
Sól pieprz
Bisquettes Bradley o smaku hikorowym
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 240°F z Hickory Bisquettes.
Umyć i osuszyć ziemniaki.
Ziemniaki natrzeć oliwą.
Wędzić przez 3 godziny w nagrzanej wędzarni lub do miękkości
Ziemniaki przekrój na pół.
Wydrążyć wnętrze ziemniaków ze skórki. Pamiętaj, aby zostawić trochę miąższu, aby były wystarczająco mocne, aby utrzymać nadzienie.
Ziemniaki rozgnieść z pozostałymi składnikami i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Napełnij skórki ziemniaków nadzieniem i posyp odrobiną sera.
Ziemniaki ułóż na blasze do pieczenia i włóż z powrotem do wędzarni na kolejne 30 minut.
Przepis: Lena Clayton
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now